Αυτό είναι το #5! Το μεγαλύτερο smart που κατασκευάστηκε ποτέ!

Η smart αποκάλυψε στην Κίνα το #5, το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο που έχει κατασκευάσει η μάρκα, με ισχύ που φτάνει έως και τους 646 ίππους!

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες η smart αποκάλυψε στην έκθεση του Πεκίνο το πρωτότυπο του #5. Δεν πέρασε αρκετός χρόνος και η μάρκα παρουσίασε στη κινεζική αγορά το μοντέλο παραγωγής, το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει κατασκευάσει ποτέ! Το επιβλητικό SUV έχει μήκος 4.705 mm και μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.900 mm! Σχεδιαστικά δεν απέχει από το πρωτότυπο, διατηρώντας την τετράγωνη φιλοσοφία, με το πλάτος του να φτάνει τα 1.920 mm. Ουσιαστικά, οι διαστάσεις του το φέρνουν απέναντι σε μοντέλα όπως η BMW X3, το Audi Q5, η Mercedes-Benz GLC, αλλά και το Honda CR-V. Είναι αρκετά εντυπωσιακό, με το εμπρός μέρος να διαφοροποιείται σε σχέση με τα #3 και #1, αλλά διατηρώντας τα off-road χαρακτηριστικά που επιβάλλει η κατηγορία. 

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τα smart #1 και #3 στην Ελλάδα! 

Με ισχύ έως 646 ίππους!

Φυσικά, το νέο #5 είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η πισωκίνητη εκδοχή τοποθετείται στη βάση της γκάμας και θα προσφέρεται με 340 και 363 ίππους. H προσθήκη ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, έχει σαν αποτέλεσμα το #5 να προσφέρεται και με απόδοση 587 ίππους, αλλά και στην κορυφαία έκδοση της σειράς με ισχύ που φτάνει τους 646 ίππους! Σημειώστε, ότι το #5 κάνει χρήση αρχιτεκτονικής 800V, κάτι που σημαίνει ότι η μπαταρία των 100 kWh θα μπορεί να ανακτήσει από το 10%-80% της ενέργειας της σε μόλις 15 λεπτά! Η smart υποστηρίζει ότι η αυτονομία του #5 θα ξεπερνάει τα 550 km σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP. Το εντυπωσιακό crossover θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ σύντομα θα μάθουμε πότε θα γίνει το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...