Πετάς σκουπίδια έξω; Κατάσχεται το αυτοκίνητό σου! [video]

Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ενός Volkswagen Golf, επειδή οδηγός και συνοδηγός πέταξαν σκουπίδια που είχαν μέσα στο όχημα.

  • -
  • -

Ένα Volkswagen Golf βρέθηκε στον γερανό της αστυνομίας όχι για κάποια παράβαση που έχει να κάνει με ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση, αλκοόλ ή κάτι παρόμοιο, αλλά επειδή οδηγός και συνοδηγός πέταξαν σκουπίδια στο περιβάλλον.

Ένας άντρας και μια γυναίκα ταξίδευαν με ένα Volkswagen Golf στη Ρουμανία, όταν αποφάσισαν να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου. Εκεί, θεώρησαν ότι ήταν ένα καλό σημείο ώστε να αδειάσουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου από διάφορα απορρίμματα που είχε. Ωστόσο η πράξη τους δεν έμεινε ατιμώρητη.

Το περιστατικό συνέλαβε κάμερα η οποία είχε τοποθετηθεί στο σημείο με αυτόν ακριβώς το σκοπό, δηλαδή τον εντοπισμό ανθρώπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον με σκουπίδια, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο άντρας και η γυναίκα ήταν διπλά άτυχοι, καθώς εκείνη τη στιγμή από το σημείο περνούσε περιπολικό.

Κατάσχεση

Βλέποντας οι Ρουμάνοι αστυνομικοί τι συνέβαινε σταμάτησαν, άκουσαν τι είχαν να τους πουν οι επιβάτες του Golf και στη συνέχεια έκαναν σύγκριση με το υλικό από την κάμερα. Όταν πλέον είχαν όσα στοιχεία χρειάζονταν εφάρμοσαν τις ποινές που προβλέπει ο νόμος.

Δείτε ακόμα: Τρακάρισμα και εγκατάλειψη σε ζωντανή σύνδεση [video]

Η αρχή ήταν η επιβολή προστίμου ύψους 1.200 ευρώ στον καθένα, όμως το πραγματικά αυστηρό κομμάτι ακολούθησε αμέσως μετά, καθώς προχώρησαν στην κατάσχεση του οχήματος. Σα να μην έφταναν αυτά, όταν η υπηρεσία περιβάλλοντος ενημερώθηκε επέβαλλε και εκείνη πρόστιμο μόνο στον οδηγό, το οποίο έφτασε τα 1.100 ευρώ.

Συνολικά, δηλαδή, οι δύο ταξιδιώτες έπρεπε να πληρώσουν 3.500 ευρώ και φυσικά βρέθηκαν χωρίς αυτοκίνητο.

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το video.

Είναι η κατάσχεση ακραία τιμωρία δεδομένου ότι η παράβαση ήταν περιβαλλοντικού χαρακτήρα ή θα έπρεπε οι ποινές να είναι ακόμα αυστηρότερες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...