Η σπέσιαλ βαφή που χρειάστηκε ένα χρόνο εξέλιξης – Αποκλειστικά για ένα αυτοκίνητο

Η βρετανική φίρμα, χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο προκειμένου, να δημιουργήσει αυτή την ειδική βαφή εμπνευσμένη… από το φεγγάρι.

  • -
  • -

Η Rolls-Royce χρειάστηκε ένα χρόνο για να εξελίξει μια ειδική βαφή, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά στη Spectre Lunaflair. Όπως ίσως έχετε καταλάβει, η συγκεκριμένη βαφή ήταν απαίτηση ενός πλούσιου πελάτη της φίρμας από τις Η.Π.Α, χωρίς βέβαια να γίνει «κουβέντα» για το κόστος…

Μία ακόμη custom… απαίτηση

Η Rolls-Royce έχει αναγάγει τις custom ή ελληνιστί εξατομικευμένες υπηρεσίες σε επιστήμη εδώ και κάμποσα χρόνια. Πέραν των αριθμημένων προτάσεων που δημιουργεί η ίδια, είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις των πάμπλουτων πελατών της. Όσο «τρελές» κι αν φαντάζουν αυτές. Με πιο απλά λόγια, άμα έχεις λεφτά, όλα γίνονται.

Ένας λοιπόν πελάτης της βρετανικής φίρμας από τις Η.Π.Α, το όνομα του οποίου προφανώς δεν αποκαλύφθηκε, ζήτησε από τη Rolls-Royce, να του φτιάξει ένα χρώμα για τη Spectre που είχε παραγγείλει, που να μην το έχει κανένας άλλος. Όχι μόνο στη γκάμα των μοντέλων της εταιρείας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Κατά πάσα πιθανότητα, ο εν λόγω κύριος, θα ξόδεψε μια περιουσία για τη συγκεκριμένη βαφή αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες ή η απόλυτη επίδειξη αλαζονείας, θα μπορούσε να πει κανείς.

Η Rolls-Royce άπαξ και το χρήμα ρέει, δε λέει όχι. Μάλιστα, δίνει τη δέουσα προσοχή σε κάθε εξατομικευμένο project που αναλαμβάνει ούτως ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει το βαρύ όνομα της εταιρείας. Για τη συγκεκριμένη λοιπόν «απαίτηση» του πελάτη της χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο εξέλιξης και ερευνών προκειμένου να καταλήξει στο αποτέλεσμα που βλέπετε.

Η βαφή λοιπόν σε αυτήν την μοναδική Rolls-Royce Spectre Lunaflair δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει το σεληνιακό… φωτοστέφανο. Το σεληνιακό φωτοστέφανο είναι ουσιαστικά μια οπτική ψευδαίσθηση και εμφανίζεται όταν ο πάγος στα σύννεφα των στρωμάτων της ατμόσφαιρα στη Γη αρχίζει να διαθλά το φως. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει εμάς τους ανυποψίαστους παρατηρητές να το βλέπουμε σαν ένα πολύχρωμο δαχτυλίδι που περιβάλλει τη Σελήνη.

Η ειδική βαφή ονομάστηκε από τους Βρετανούς ως «Lunaflair», εξ ου και το one-off Spectre ονομάζεται με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν επτά στρώσεις ειδικής λάκας και μία ακόμη «απαλή» περλέ, με τις νιφάδες χρώματος να περιλαμβάνουν φθοριούχο μαγνήσιο και αλουμινίο.

Οι νιφάδες αυτές ουσιαστικά προσδίδουν αυτό το μεταλλικό αποτέλεσμα και το καθιστούν ορατό σε χαμηλό φωτισμό, ενώ συγχρόνως το μεταμορφώνουν σε φωτεινό όταν οι ακτίνες του ήλιου «πέσουν» πάνω του.

Η Rolls-Royce βέβαια στην μοναδική αυτή Spectre Lunaflair δε στάθηκε μονάχα στην εξωτερική βαφή του αμαξώματος. Έβαλε τη μαεστρία της και στο εσωτερικό, το οποίο τροποποιήθηκε αναλόγως για να ακολουθεί τη μοναδικότητα της εξωτερικής βαφής.

Ο κατάλογος των «extras» περιλαμβάνει νέα χρώματα (Navy Blue, White και Peony Pink) που επιλέχθηκαν για να αντικατοπτρίζουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά όλα όσα φαίνονται γύρω από τη Σελήνη όταν εμφανίζεται αυτό το «φωτοστέφανο». Η εφαρμογή αυτών των χρωμάτων βρήκε πρόσφορο έδαφος στα καθίσματα, στις πόρτες, στον ουρανό του αυτοκινήτου καθώς και στο τιμόνι.

Πέραν όλων αυτών των αλλαγών, τεχνικά, το αυτοκίνητο είναι μια… «συνηθισμένη» Rolls-Royce Spectre. Που σημαίνει ότι το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό σπορ κουπέ των Βρετανών προσφέρει από το ηλεκτρικό ζεύγος κινητήρων του 585 ίππους με 900 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία του μπορεί να κινήσει το αμάξωμα των 2,8 τόνων για 517 km με μία μόλις φόρτιση.

Δείτε ακόμη: Η συλλεκτική Rolls-Royce που εμπνέεται από την Ελλάδα

Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες Rolls-Royce, έτσι και το Spectre δεν είναι φθηνό. Κοστίζει στις Η.Π.Α άνω των 400.000 δολαρίων αλλά αυτά τα χρήματα φαντάζουν ασήμαντα για τους απανταχού billionaires αυτού του κόσμου. Κάτι που μαρτυρούν και οι πωλήσεις του μοντέλου οι οποίες μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 300 μονάδες μόνο στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...