Η στιγμή που το Tesla παίρνει φωτιά – Είχε πλημμυρίσει το γκαράζ (video)

Ένα ακόμη Tesla τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε γκαράζ σπιτιού. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς σε ελάχιστα λεπτά, ωστόσο, το θέμα είναι που οφείλεται η φωτιά.

  • -
  • -

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο με τη φωτιά που προκλήθηκε σε ένα Tesla, το οποίο ήταν σε γκαράζ σπιτιού στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Στα πλάνα φαίνεται το λευκό Model X, το οποίο είναι σταθμευμένο, με το νερό από τις πρόσφατες πλημμύρες να έχει φτάσει μέχρι το πάτωμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ξαφνικά, αρχίζει να βγαίνει καπνός και αμέσως μετά η μπαταρία αναφλέγεται. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η φωτιά επεκτείνεται λόγω των χημικών στοιχείων και ο καπνός καλύπτει όλο το γκαράζ. Από τα πλάνα δεν φαίνεται αν το Tesla φόρτιζε και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα.

Οι Αρχές ωστόσο εξέδωσαν ανακοίνωση, συστήνοντας προσοχή στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναφέροντας πως λόγω του θαλασσινού νερού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δείτε ακόμη: Λαμπάδιασε Tesla στην Αθήνα – Δεν έπαθε τίποτα η μπαταρία (αποκλειστικές εικόνες)

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Pinellas που χτυπήθηκε από το τυφώνα Helene, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες, προτρέπουν τους ιδιοκτήτες EV οχημάτων να μην τα φορτίζουν, να μην τα μετακινούν και να μην τα έχουν παρκαρισμένα μέσα στα γκαράζ ή κοντά στις οικίες, καθώς το θαλασσινό νερό είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει διάβρωση και κατ΄επέκταση βραχυκύκλωμα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...