Τέλος οι επαγγελματίες οδηγοί - Φτιάχνουν αυτόματη λωρίδα 500 km στην εθνική οδό

Ονομάζεται Autoflow Road και θα είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που θα λειτουργεί 24/7 και θα μεταφέρει φορτία, ισοδύναμα με 25.000 φορτηγά ημερησίως!

  • -
  • -

Η Ιαπωνία θέλει να κατασκευάσει μια ειδική λωρίδα δρόμου, αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων, εξαιτίας της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών! Οι αρμόδιες αρχές του αντίστοιχου υπουργείου μεταφορών της χώρας, διαπίστωσαν ότι ο πληθυσμός της Ιαπωνίας μειώνεται και γερνά, με αποτέλεσμα έως το 2030 οι επαγγελματίες οδηγοί των φορτηγών, να μειωθούν κατά 36%!

Λωρίδα δρόμου 500 km

Η λωρίδα αυτή του δρόμου, θα διαθέτει έναν ειδικό «ιμάντα» ο οποίος θα «υποδέχεται» τα εμπορεύματα και θα τα μεταφέρει σε μια απόσταση 500 km μεταξύ Τόκιο και Οσάκα. Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα μεταφέρει-παραδίδει τον ίδιο όγκο φορτίων όσο θα μετέφεραν 25.000 οδηγοί φορτηγών ημερησίως!

Φανταστείτε το εν λόγω σύστημα σαν τον «διάδρομο» που μεταφέρει τις βαλίτσες στα αεροδρόμια. Ο δρόμος αυτός θα κατασκευαστεί στο υπάρχον οδικό δίκτυο ως μία «έξτρα λωρίδα» και θα λειτουργεί ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο…

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιαπωνίας αποκάλυψε το σχέδιο του την προηγούμενη εβδομάδα ως μια λύση για τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Οι Ιάπωνες έχουν προβλέψει ότι ο αριθμός των διαθέσιμων οδηγών από 660.000 που ήταν το 2020 θα μειωθεί σε 480.000 έως το 2030, ενώ σε πολλές περιοχές της η έλλειψη οδηγών θα φτάσει έως και το 41%.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο πρωτοποριακός αυτός δρόμος, θα γίνει για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες εταιρείες logistics της Ιαπωνίας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα δημιουργηθεί προκειμένου να  μειώσει τη συμφόρηση στο οδικό δίκτυο της χώρας τις εκπομπές άνθρακα.

Δείτε ακόμα: Πόσα km αυτοκινητόδρομων έχουμε στην Ελλάδα

Το κόστος κατασκευής, ωστόσο, αναμένεται τεράστιο, με τους πρώτους υπολογισμούς να δείχνουν ότι θα χρειαστούν σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια (3,7 τρισεκατομμύρια ¥), καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κορυφαία τεχνολογικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...