Το νέο Nissan Leaf είναι SUV – Έρχεται το 2025

Η νέα γενιά του Leaf, του best seller ηλεκτρικού μοντέλου της Nissan, θα μεταμορφωθεί σε ένα SUV εμπνευσμένο από το πρωτότυπο όχημα των Ιαπώνων, το Chill-Out concept.

  • -
  • -

Οι φήμες ήθελαν το Nissan Leaf, να αλλάζει ριζικά στη νέα του γενιά. Πλέον, αυτές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και από τα πλέον αρμόδια χείλη, με το best seller ηλεκτρικό μοντέλο των Ιαπώνων, να μεταλλάσσεται από ένα μικρομεσαίο hatchback, σε ένα compact SUV.

Με επιρροές από το πρωτότυπο Nissan Chill-Out concept

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, επιβεβαίωσε ότι το Chill-Out concept, που αποκαλύφθηκε το 2021, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία δουλεύουν εδώ και καιρό οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Nissan την επόμενη γενιά Leaf.

O Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Nissan για την Ευρώπη, Matthew Weaver, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τις αποκαλύψεις σχετικά με το νέας γενιάς Leaf. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς, από την ιδέα στην παραγωγή, υπάρχει πάντα ένα μικρό κενό, αλλά μπορώ να  σας διαβεβαιώσω ότι η τελική έκδοση θα είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο μοντέλο» για να προσθέσει «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για το Leaf που φθάνει στο τέλος του. Το Chill-Out concept ήταν ανέκαθεν ένα πολύ κουλ, με καθαρές γραμμές πρωτότυπο όχημα και αυτά τα στοιχεία θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται και στην έκδοση παραγωγής του Leaf την οποία κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε».

Το νέο Leaf θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα AmpR Medium των Renault-Nissan που χρησιμοποιήθηκε και στο νέο Renault Megane. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, το Leaf θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα των 217 ίππων του Megane και την μπαταρία των 60 kWh, η οποία θα του προσφέρει με μία πλήρη φόρτιση, άνω των 400 Km αυτονομία.

Στο εσωτερικό του, το Leaf θα προσφέρει άφθονο χώρο και θα διαθέτει το νεότερο σύστημα ψυχαγωγίας της Nissan που παρουσιάστηκε στο ανανεωμένο Qashqai. Βασίζεται στο Android Automotive OS της Google – την ίδια αρχιτεκτονική λογισμικού που χρησιμοποιεί η Renault – αλλά με τα γραφικά της Nissan, επομένως θα είναι πιο οικείο στους κατόχους των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η τιμή του νέου Nissan Qashqai στην Ελλάδα

Όπως συνέβη και με το Nissan Leaf πρώτης και δεύτερης γενιάς, έτσι και το νέο, θα κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σάντερλαντ. Έως και 3 δισεκατομμύρια λίρες θα επενδυθούν στη μονάδα με στόχο να εξελιχθεί σε ένα από τα τρία γιγα-εργοστάσια των Ιαπώνων για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Nissan παρότι δεν επιβεβαίωσε επίσημα το λανσάρισμα του νέου Leaf, θεωρείται δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο 2025, καθώς θα πρέπει άμεσα να ακολουθήσουν τόσο το ηλεκτρικό Juke όσο και το νέο ηλεκτρικό Micra που θα βασίζεται φυσικά στο νέο Renault 5.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...