Ποιες εκλογές; Με δωρεάν διόδια, όλοι πήγαν... εκδρομή! [φωτό]

Μποτιλιαρίσματα ωρών παρατηρήθηκαν στις εθνικές οδούς την Κυριακή των εκλογών, όμως με την αποχή να ξεπερνάει το 47%, οι περισσότεροι μάλλον δεν πήγαν στις κάλπες.

  • -
  • -

Το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών μπορεί οι περισσότεροι να ασχολούνταν με τα αποτελέσματα της κάλπης, όμως ήταν χιλιάδες οι οδηγοί που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις εθνικές οδούς.

Τόσο στην Αθηνών – Λαμίας, όσο και στην Ολυμπία Οδό, στο ρεύμα προς Αθήνα επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αρκετά σημεία της Αττικής Οδού, με όλους τους αυτοκινητόδρομους να έχουν μετατραπεί σε τεράστια parking.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b1ba09090a7687cedbe2256295f226ec.jpg

Τα δωρεάν διόδια έφεραν κυκλοφοριακό έμφραγμα στις εθνικές οδούς

Λόγω των εκλογών η διέλευση από τα διόδια όλης της χώρας ήταν δωρεάν από το βράδυ της Παρασκευής στις 00:00 μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στις 00:00. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι να διευκολυνθεί η μετάβαση προς τα εκλογικά κέντρα, όσων δεν ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους και όντως οι δρόμοι ήταν γεμάτοι.

Δείτε ακόμαΟλυμπία Οδός: Οι τιμές σε όλους τους σταθμούς διοδίων

Βλέποντας αυτή την εικόνα κάποιος θα υπέθετε πως όλα αυτά τα οχήματα είχαν μέσα επιβάτες οι οποίοι ταξίδεψαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ωστόσο η πραγματικότητα απέχει πολύ από κάτι τέτοιο, αφού μεγάλη μερίδα των Ελλήνων βρήκε την ευκαιρία να αποδράσει, αφήνοντας παράμερα την εκλογική διαδικασία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/82897f25129821a7be700ce88dd56935.jpg

Το στοιχείο που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν πήγαν στην κάλπη, αλλά εκδρομή

Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η αποχή η οποία ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε εθνικές εκλογές, φτάνοντας το 47,18%, ενώ και συνολικά ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση πίσω μόνο από τις ευρωεκλογές του 2009 με την αποχή τότε να φτάνει το 47,46%.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/100cccfae6679e97aba74a9be0e87d22.jpg

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που πήγαν είναι περίπου (μόνο) οι μισοί όσων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι πολύ σημαντική μερίδα όσων βρέθηκαν στους δρόμους ήταν εκδρομείς και όχι ψηφοφόροι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/009419327288b965e23b4626265e0afa.jpg

Οι «έξυπνοι» της ΛΕΑ

Φυσικά με τα μποτιλιαρίσματα να δημιουργούν εκνευρισμό και σημαντικές καθυστερήσεις, δεν έλειψαν οι περιπτώσεις των «έξυπνων» που χρησιμοποίησαν τη ΛΕΑ για να γλιτώσουν χρόνο. Σίγουρα η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, όμως έχουμε ακόμα δρόμο για να αποκτήσουμε οδηγική παιδεία. Η αστυνομία έκανε περάσματα για να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο όμως υπήρχαν μερικοί που προτίμησαν να ρισκάρουν για να κερδίσουν μερικά λεπτά, από το να διατηρήσουν τη νομιμότητα και να αφήσουν αυτή την τόσο σημαντική λωρίδα ελεύθερη, για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και εκείνους που πραγματικά τη χρειάζονται.

7-attiki-odos-lea-astinomia

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...