Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σταθμός φορτιστών Tesla στον κόσμο

Τον μεγαλύτερο σταθμό που έχει κατασκευάσει σε όλο τον κόσμο ετοιμάζει αυτή την περίοδο η Tesla.

  • -
  • -

Η Tesla ανέκαθεν έφτιαχνε σταθμούς φόρτισης με πολλές θέσεις, όμως με τα αυτοκίνητά της να πληθαίνουν συνεχώς, πλέον φτάνει σε νέα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νέος σταθμός που ετοιμάζει, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου της περιοχής, θα έχει 100 θέσεις φόρτισης ή μπορεί και περισσότερες.

tesla-stathmos-fortisis-2

Ο σταθμός κατασκευάζεται στην πόλη Barstow της Καλιφόρνια, η οποία βρίσκεται στην έρημο Μοχάβε και έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 23.000 άτομα. Oι άνθρωποι της Tesla θεωρούν ότι η πόλη χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο σταθμό ώστε να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες, ή απλώς ελπίζουν ότι η προσφορά τόσο μεγάλης άνεσης στο θέμα της γρήγορης φόρτισης, θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο ώστε πολλοί να προτιμήσουν την αγορά ενός αυτοκινήτου της αμερικανικής μάρκας.

Δείτε ακόμα: Tesla: Προσλαμβάνει αποφοίτους λυκείου με 140 ευρώ/μέρα

Φυσικά, ένας σταθμός φόρτισης με τόσο πολλές θέσεις απαιτεί τεράστια παροχή ρεύματος ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αρχικά, υπήρχαν ανησυχίες ότι δε θα μπορέσει να βρεθεί επαρκής ισχύς, όμως η εταιρεία ηλεκτροδότησης Edison δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα απαραίτητα έργα ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

tesla-stathmos-fortisis-3

Αυτό δημιουργεί και ένα ιστορικό παράδοξο. Ο Τόμας Έντισον και ο Νίκολα Τέσλα είχαν κόντρα μεταξύ τους, καθώς ο πρώτος υποστήριζε το εναλλασσόμενο ρεύμα ενώ ο δεύτερος το συνεχές. Τελικά μία εταιρεία με το όνομα του ενός, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η εγκατάσταση μιας εταιρείας με το όνομα του άλλου.

Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης της Tesla στις ΗΠΑ είναι στην κοιλάδα San Joaquin με 70 θέσεις φόρτισης, ενώ ο μεγαλύτερος του κόσμου βρίσκεται στη Σαγκάη, με 72 θέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...