Γιατί κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο οι εργάτες της Tesla;

Δεύτερο σπίτι έχει γίνει για εργάτες της Tesla το εργοστάσιο της εταιρείας, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή προκειμένου να επανεκκινήσει η παραγωγή.

  • -
  • -

Το πολύ σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σανγκάη, έκανε το εργοστάσιο που έχει εκεί η Tesla να διακόψει τη λειτουργία του. Η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου οδήγησε σε προβλήματα όσον αφορά τις παραδόσεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για τις πωλήσεις που θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2022.

Φυσικά οι άνθρωποι της Tesla θέλησαν να βρουν μία λύση σε αυτό το πρόβλημα και τελικά τη βρήκαν, καταλήγοντας σε μία φόρμουλα ώστε το εργοστάσιο να ανοίξει εκ νέου και η παραγωγή των αυτοκινήτων να βρει ξανά το ρυθμό της.

Tesla

Η ζωή μέσα στο εργοστάσιο έδωσε τη λύση

Η λύση που εφάρμοσαν είναι οι εργαζόμενοι να μην επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά να ζουν μέσα στο εργοστάσιο για όσο οι υγειονομικές απαγορεύσεις δε θα τους επιτρέπουν την κίνηση από και προς την οικία τους.

Πλήρες πακέτο φροντίδας από την εταιρεία

Φυσικά η εταιρεία ανέλαβε και τη φροντίδα των εργαζομένων, ώστε εκείνοι να δεχτούν κάτι τέτοιο. Έτσι, τους μοίρασε στρώματα και sleeping bags για να κοιμούνται, με τους εργαζόμενους να πρέπει να βρουν μόνοι τους κάποιο σημείο μέσα στο εργοστάσιο, στο οποίο θα τοποθετήσουν το στρώμα τους.

Δείτε ακόμα: Η Tesla βγάζει robot! Στην αγορά από το 2023

Ακόμα, η εταιρεία προσφέρει επιπλέον απολαβές για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση, τρία γεύματα τη μέρα, φροντίζει για την ψυχαγωγία, αλλά και για την ύπαρξη χώρων ατομικής υγιεινής όπως ντους.

Φυσικά η Tesla αναλαμβάνει και την υποχρέωση διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ή αν προκύψουν ότι θα προσφερθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Tesla

Οι προϋποθέσεις για να μείνει κάποιος στο εργοστάσιο

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για όσους εργαζόμενους κατοικούν σε περιοχές της Σανγκάης οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως χαμηλού κινδύνου, ενώ θα πρέπει να έχουν κάνει και τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19.

Το αρχικό πλάνο αναφέρει ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν μέχρι την 1η Μαΐου, όμως αν οι συνθήκες το επιβάλλουν αυτή η κατάσταση θα επεκταθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...