Έτος «γεμάτο» από ευρωπαϊκά ρεκόρ το 2018 για την ΚΙΑ

Το περασμένο έτος, η νοτιοκορεάτικη φίρμα κατέγραψε διπλάσιες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο απ’ ό,τι το 2008

  • -
  • -

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το 2018 η KIA Motors στην Ευρώπη, με 493.304 μονάδες, γνωρίζοντας 4,7% αύξηση συγκριτικά με το 2017. Ιστορικό υψηλό, παράλληλα, συνιστά και το μερίδιο αγοράς που ανήλθε σε 3,2%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), πρόκειται για τη 10η συνεχή χρονιά που η νοτιοκορεάτικη φίρμα παρουσιάζει ανοδική πορεία, με τις ταξινομήσεις της να είναι διπλάσιες σε σχέση με το 2008.

Ενισχυτικά στην επίτευξη των άνωθεν υψηλών εμπορικών επιδόσεων λειτούργησε και η δημοφιλία της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο σημειώθηκε το 20% των πωλήσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Κατακόρυφη αύξηση των ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων

Ειδικότερα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι πωλήσεις των υβριδικών, Plug-in και ηλεκτρικών οχημάτων οι οποίες το 2018, στο σύνολό τους, ξεπέρασαν τις 58.000, νούμερο που καταδεικνύει αύξηση της τάξης του 36%, συγκριτικά με το 2017. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός πως σχεδόν το 12% των συνολικών πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο αφορά τα οχήματα που φέρουν προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Εξαιρετική κρίνεται και η εμπορική πορεία που διέγραψε το Niro crossover, όντας το 5ο πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας. Οι πωλήσεις του έφτασαν τις 45.255 μονάδες, γνωρίζοντας αύξηση της τάξης του 36,6% σε σχέση με το 2017.

Δυναμική αρχή για το νέο Ceed – Σημείο αναφοράς οι πωλήσεις των Stonic και Picanto

Οι συνολικές πωλήσεις των Ceed μοντέλων ανήλθαν στις 75.479, ενώ επιπλέον ώθηση αναμένεται να δώσουν και τα νέα Ceed GT, Ceed GT Line και ProCeed που θα λανσαριστούν αυτόν τον μήνα. Αυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα εδραιώσουν τη θέση των Ceed στην ευρωπαϊκή αγορά, μιας και αποτελεί το δεύτερο best-selling μοντέλο της φίρμας, μετά το Sportage.

Επιπροσθέτως, τις εντυπώσεις κέρδισαν οι πωλήσεις των Picanto και Stonic οι οποίες ανήλθαν σε 75.315 και 55.742 αντίστοιχα.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...