Τι θα γίνει με την Mazda στην Ελλάδα

Άγνοια δηλώνει η Mazda Europe για την πτώχευση

  • -
  • -

Η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕ υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα και πλέον όλα εξαρτώνται από την απόφαση του δικαστηρίου αν η εταιρεία θα προστατευτεί από τους πιστωτές της ή τελικά θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν συναλλαγές με αυτήν.

Πέρα από το γεγονός της υποβολής της αίτησης, η ΕΛΜΑ AEBEΑ  που αντιπροσωπεύει την Mazda στην Ελλάδα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον για να καθησυχάσει το κοινό και φυσικά για να ενημερώσει για επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ώστε να συνεχιστεί η τεχνική υποστήριξη όσων απέκτησαν μοντέλα της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια.  

Το GOCAR επικοινώνησε με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αυτοκινήτου όπου ενημερωθήκαμε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα επισήμως. Επίσης το GOCAR επικοινώνησε με την Mazda Europe που έχει έδρα το Λεβερκούζεν της Γερμανίας όπου οι Δημόσιες Σχέσεις δήλωσας άγνοια επί του γεγονότος, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει κάλυψη και δεν θα πρέπει να ανησυχεί το κοινό.

Η αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα γίνεται από το 1982 από την ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ η οποία ανήκει στην οικογένεια Κορτέση. Ο Ιωάννης Κορτέσης ιδρυτής της ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ έχει μακρά ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς από το 1936 είχε την αντιπροσωπεία της Ford στην Ελλάδα.

Με την περίπτωση της Mazda τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα καθώς ο έλληνας εισαγωγέας υπάγεται διοικητικά στην δικαιοδοσία της Mazda Ιαπωνίας. Η Mazda Europe έχει απλά την ευθύνη για την διεκπεραίωση συνεργειών που αφορούν την διανομή των αυτοκίνητων και ανταλλακτικών, καθώς όλες οι παραγγελίες παραλαμβάνονται στο Βέλγιο κι από εκεί γίνεται η διανομή τους. Προφανώς η Mazda Ιαπωνίας θα δώσει εντολή σε κάποιον συνεργάτη στην Ευρώπη για κάλυψη των εγγυήσεων και προμήθεια ανταλλακτικών, όπως εξάλλου έχει υποχρέωση σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία.

 Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι η αίτηση πτώχευσης και τίποτε άλλο για τους κατόχους Mazda.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...