Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο στις Σπέτσες

Ράλλυ κλασσικών στο νησί χωρίς αυτοκίνητα

  • -
  • -

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας κλασσικών αυτοκινήτων «Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ - Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες, όπου συμμετείχαν 61 αντίκες ανεκτίμητης αξίας. Τη διοργάνωση φιλοξένησε μοναδικά το Poseidonion Grand Hotel, ντύνοντας το νησί των αρωμάτων με τα πανέμορφα αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1921,τα οποία μετέδωσαν ιδανικά την κλασσική αισθητική και τη μαγεία μια άλλης εποχής.

Το πρωί του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν στα Ίσθμια της Κορίνθου τα 61 κλασσικά αυτοκίνητα, όπου δόθηκε η εκκίνηση για την έναρξη του ράλι με προορισμό το Πόρτο Χέλι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με Ferry Boat στις Σπέτσες, με μια άφιξη που κέρδισε τις εντυπώσεις και μια ενθουσιώδη υποδοχή από τον κόσμο στην πλατεία του Ποσειδωνίου. Χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά συλλεκτικά αυτοκίνητα όπως Rolls Royce 20/25 του 1930, Jaguar XK 150 του 1957, Plymouth P 29-1 Savoy του 1948, Ferrari 365 GT 2+2 του 1968, και πολλά άλλα ιστορικά αυτοκίνητα ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Το επόμενο πρωί, τα πληρώματα των αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το γύρο του νησιού για την ολοκλήρωση του ράλι, διασχίζοντας μαγευτικά σημεία όπως η Πιτυούσα, το παλιό λιμάνι, τα καπετανόσπιτα και η Ντάπια, για να καταλήξουν και πάλι στην πλατεία του Ποσειδωνίου. Η διοργάνωση έκλεισε με την τιμητική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές μπροστά στο ξενοδοχείο.

Στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης, οι μεγάλοι νικητές της γενικής κατάταξης ήταν οι Κύριοι Μιχάλης Λυκάκης και Γεώργιος Κίκιζας με μία Jaguar MK II του 1960, οι οποίοι βραβεύθηκαν από τον Δήμαρχο Σπετσών Κύριο Παναγιώτη Λυράκη. Τα πανέμορφα αυτοκίνητα επιβιβάστηκαν στο Ferry Boat αποχαιρετώντας μια εξαιρετική πρωτοβουλία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και καλλιέργησε τις προϋποθέσεις για επόμενες αντίστοιχες μελλοντικές διοργανώσεις.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...