Το MG των 204 ίππων που καίει 3,2 ευρώ στα 100 km - Τιμή στην Ελλάδα

Έχει έρθει για να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία του, τόσο σε γενικότερο πλαίσιο αλλά και στα ηλεκτρικά ειδικότερα.

  • -
  • -

Η σχέση τιμής-αξίας αφορά το κόστος και την αποδοτικότητα ενός μοντέλου. Δεν είναι εύκολη εξίσωση και αναμφίβολα η σημαντική αύξηση στους τιμοκαταλόγους των εταιρειών έχει επαναφέρει τον όρο value for money στο προσκήνιο. Η είσοδος της MG Motors στην ελληνική αγορά ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ουσιαστικά έχει επαναπροσδιορίσει το συγκεκριμένο δείκτη.

Αυτό ισχύει για την πλειοψηφία της γκάμας της, αλλά ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αποτελεί το μοντέλο που την αντιπροσωπεύει στο segment των μικρομεσαίων οικογενειακών. Πρόκειται για ένα hatchback με μεταξόνιο 2.705 mm και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ που αγγίζει τα 363 lt. Μάλιστα, ανήκει στην «ηλεκτρική» πλευρά της αγοράς, όντας διαθέσιμο με σύνολα που ξεκινούν από τους 170 ίππους και φτάνουν έως και τους 435.

1

Για τώρα, θα επικεντρωθούμε στην πιο οικονομική από πλευράς κατανάλωσης έκδοση, η οποία κατατάσσεται δεύτερη στην τιμολογιακή κλίμακα. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα απόδοσης 204 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία 64 kWh για να χαρίσει ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 450 km. Όσον αφορά το κόστος χρήσης τώρα, να πούμε πως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών μοντέλων σήμερα είναι ότι… αδιαφορούν για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων. Το συγκεκριμένο MG για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη έκδοση χρειάζεται 16 kWh για να καλύψει 100 km, άρα με μια μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,20 €, κοστίζει μόλις 3,2 ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο στοιχίζει ελάχιστα στην καθημερινότητα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει να σκέφτεται ότι ξοδεύει μια… περιουσία για την κίνηση του αυτοκινήτου του.

1

Δείτε ακόμη: Η MG φέρνει Ελλάδα το νέο υβριδικό SUV των 200 ίππων - Καίει 5,1 lt/100 km

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, αναφερόμαστε στο MG 4 και συγκεκριμένα στην έκδοση Exclusive, η οποία κοστίζει 27.859 ευρώ μετά και την εφαρμογή της Κρατικής Επιδότησης. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα. Τέλος, εδώ θα διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της παραπάνω έκδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...