To supercar των 360.000 ευρώ της Ford ήρθε Ευρώπη – Δεν είναι νόμιμο σε όλες τις αγορές

Αφού έκλεισε το βιβλίο παραγγελιών στις Η.Π.Α., η Ford, ανακοίνωσε ότι όσοι Ευρωπαίοι επιθυμούν την απόλυτη Mustang GTD πρέπει… να βιαστούν. Και να έχουν και γεμάτο πορτοφόλι θα συμπληρώσουμε εμείς.

  • -
  • -

Όσοι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν δικό τους το καλύτερο και ισχυρότερο pony car που έβγαλε ποτέ στην παραγωγή το Μπλε Οβάλ, την Mustang GTD δηλαδή, θα πρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, το αργότερο, μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Με την προϋπόθεση, ότι θα πρέπει να τσεκάρουν δυο πράγματα: Εάν το αυτοκίνητο είναι road legal στη χώρα τους και βεβαίως, εάν ο τραπεζικός τους λογαριασμός μπορεί να αντέξει την εκταμίευση ενός ποσού της τάξεως… των 360.000 ευρώ.

Σε επιλεγμένες αγορές, με τεράστια διαφορά τιμής

Εξαιτίας της διαφορετικής φορολόγησης που έχουν πολλά κράτη στην ΕΕ, η Mustang GTD, φαντάζει σε ορισμένες από αυτές τις αγορές, ως απαγορευμένος καρπός. Για παράδειγμα, στην Αυστρία, η τιμή της εκκινεί από τα 525.500 ευρώ, ενώ στη Γερμανία από τα 359.900 ευρώ.

Προφανώς, ακόμα και τα 360.000 ευρώ δεν είναι λίγα αλλά σε σχέση με τα 525.500 της Αυστρίας φαντάζουν ως… προσφορά! Για την ιστορία, από τις 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο,Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία) όπου θα κυκλοφορήσει η Mustang GTD (δεν είναι νόμιμη σε όλη την Ευρώπη) τη φθηνότερη τιμή αγοράς έχει η Ρουμανία και η Γερμανία.

Η Ford έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η παραγωγή για τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 με τη ζήτηση να έχει ξεπεράσει ακόμα και τις προσδοκίες των πιο φιλόδοξων στελεχών της αμερικανικής φίρμας (μόνο σε ΗΠΑ και Καναδά οι παραγγελίες είναι άνω των 7.000).

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η Ford είναι ήδη αρκετά απασχολημένη για την παραγωγή αυτών των μοντέλων το 2025 και 2026, με τις υπόλοιπες αγορές να παίρνουν σειρά κατόπιν και ανάλογα προφανώς με τη ζήτηση...

Η Mustang GTD θυμίζουμε ότι κρύβει κάτω από το μπρουτάλ περιτύλιγμα της περισσότερους από 800 ίππους, ανάρτηση προερχόμενη από τα αγωνιστικά του GT3 και κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο στο πίσω μέρος για κατανομή βάρους 50:50 ανάμεσα στους δυο άξονες!

Δείτε ακόμα: Η Ford Mustang GTD έχει «παράθυρο» για να βλέπεις την ανάρτηση!

Σημειωτέων, ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του μοντέλου άλλη Mustang παραγωγής τόσο «δυνατή» και τόσο προηγμένη τεχνολογικά, με τη Ford μάλιστα να δηλώνει έτοιμη να σπάσει με αυτό το αυτοκίνητο και το ρεκόρ στο Nürburgring «ρίχνοντας» τα χρονόμετρα, κάτω από το φράγμα των επτά λεπτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...