Lockdown: Το GOCAR στους ελέγχους της αστυνομίας

Είδαμε από κοντά πώς γίνονται οι έλεγχοι για τον περιορισμό της πανδημίας – Τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οδηγός και επιβάτες

  • -
  • -

Σε σταθερή βάση και καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε πεζούς, οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις τους. Στόχος ο περιορισμός της διάδοσης του κορονοϊού.

Το GOCAR βρέθηκε σε κεντρικό σημείο της Αθήνας όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία σε οδηγούς αλλά και επιβάτες οχημάτων.

Τι εξετάζουν και τι ζητούν τα στελέχη της ΕΛΑΣ

Καταρχάς, εξετάζεται αν μέσα στο αυτοκίνητο ή το ταξί είναι έως 2 άτομα (ο οδηγός και ένας επιβάτης) και σε διαφορετική περίπτωση ελέγχουν αν πρόκειται για άτομα που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις (π.χ. συγγενείς Α’ ή Β’ βαθμού). Αυτό αποδεικνύεται με τις ταυτότητες ή άλλα έγγραφα που το επιβεβαιώνουν.

Στη συνέχεια ελέγχουν το λόγο της μετακίνησης και αν υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα (βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου, αποστολή sms ή βεβαίωση για μετακίνηση).

Προσοχή: Αν επισκέπτεστε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό θα πρέπει να έχετε τυπωμένο (ή στο κινητό σας) το email που επιβεβαιώνει το ραντεβού, προκειμένου οι αστυνομικοί να είναι σίγουροι ότι δεν γίνεται κατάχρηση των εξαιρέσεων στις μετακινήσεις.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Lockdown: Τα πάντα για τις μετακινήσεις - Τι ισχύει για την μάσκα, για τον αριθμό επιβατών, για τις μετακινήσεις μαθητών, για τα ΚΤΕΟ και τις σχολές οδήγησης κλπ



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...