Πιο φθηνή πλέον η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές;

Αυτό υποστηρίζει ανεξάρτητος οργανισμός ανάλυσης της αγοράς ενέργειας

  • -
  • -

Επί δεκαετίες ο λιγνίτης αποτέλεσε το πιο σύνηθες και οικονομικό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο βαθμός επικινδυνότητάς του όμως τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανθρώπινη υγεία, έχει οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης του, σε αρκετές χώρες.

Η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, πέρα από επιζήμια για τη γη, σύντομα θα είναι επιζήμια και για την τσέπη όσων τις διαχειρίζονται. Σύμφωνα με την Carbon Tracker Initiative, ένα ανεξάρτητο think tank ανάλυσης του τομέα της ενέργειας, είναι πλέον πιο οικονομική η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρά από την κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων.

Στα ευρήματα της έρευνας αναφέρονται επίσης ότι πάνω από τις μισές λιγνιτικές μονάδες στον κόσμο έχουν υψηλότερα κόστη λειτουργίας από την κατασκευή νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το ποσοστό αυτό θα φθάσει στο 100% έως το 2030.

Η Carbon Tracker Initiative καλεί τις κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα τις επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, διότι πέρα από το οικολογικό υπάρχει πλέον και οικονομικό κόστος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι είπε αποκλειστικά στο GOCAR για την ηλεκτροκίνηση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Τι είπε αποκλειστικά στο GOCAR για την ηλεκτροκίνηση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...