H Volvo έχει πρόβλημα με τα… καγκουρό!

Έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες εξέλιξης και αναβάθμισης του συστήματος εντοπισμού μεγάλων ζώων

  • -
  • -

Όταν είμαστε ένα βήμα πριν την αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει ο προγραμματισμός να είναι αψεγάδιαστος. Το σύστημα θα πρέπει να αντιλαμβάνεται οποιοδήποτε εμπόδιο είτε αυτό είναι μια σακούλα σκουπιδιών είτε ένα ζώο. Σύμφωνα με την Guardian, η Volvo δυσκολεύεται στο να συμπεριλάβει μέσα στην κατηγορία των μεγάλων ζώων που μπορούν να «διαβάζουν» οι κάμερες και οι αισθητήρες τα καγκουρό. Το σύστημα μπορεί να διαβάζει ήδη τα ελάφια, τις άλκεις και τους καναδικούς ταράνδους, αλλά όταν η σουηδική φίρμα ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία για δοκιμές ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εντοπισμό των καγκουρό.

Ο manager director της αυστραλιανής Volvo, Kevin McCann, δήλωσε ότι όλες οι εταιρείες που εργάζονται πάνω στην αυτόνομη οδήγηση, θα ακολουθούσαν την ίδια διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης. Συνέχισε λέγοντας ότι η Volvo μετέφερε σημαντικούς μηχανικούς της εταιρείας στην Αυστραλία για να ξεκινήσουν αμέσως την έρευνα και να τελειοποιήσουν το σύστημα. Αυτό θα επιτευχθεί με το να συλλέξουν πληροφορίες για το πως στέκονται και πως κινούνται τα εν λόγω θηλαστικά. Η ιδιαίτερη μετακίνηση του μαρσιποφόρου είναι αυτή που μπερδεύει τους αισθητήρες και τις κάμερες.

Τώρα θα μας πείτε κάθε πότε συναντά κανείς ένα καγκουρό; Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζώο κρατάει το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχήματος αυτοκινήτου-ζώου από κάθε άλλο ζώο στη μακρινή Αυστραλία. 

Πηγή: The Guardian

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...