H Audi λανσάρει τον σταρ των SUV - Οι πρώτες τιμές

Η SUV γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή συνεχίζει να διευρύνεται και τώρα παρουσιάζει μία πιο σπορτίφ, αλλά και ταυτόχρονα πιο αποδοτική έκδοση ενός εντυπωσιακού μοντέλου.

  • -
  • -

Οι προτάσεις στα ηλεκτρικά SUV συνεχώς πληθαίνουν και οι αγοραστές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ! Μετά το Audi Q6 e-tron, τώρα ακολουθεί η κουπέ εκδοχή του μοντέλου που ακούει στο όνομα Q6 e-tron Sportback. Το νέο αυτό μέλος της γκάμας εκτός από σπορ παρουσιαστικό, έχει και πιο αποδοτικό σύνολο, χάρη στην επίτευξη ακόμη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή (0,26 Cd). Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Σαλόνι του Παρισιού, με την κυκλοφορία του να υπολογίζεται μέσα στο καλοκαίρι του 2025.

Η Audi λοιπόν διευρύνει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της με την παρουσίαση των νέων Q6 Sportback e-tron και SQ6 Sportback e-tron, τα οποία είναι crossover coupe με έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Τα νέα μοντέλα ακολουθούν την αισθητική των Q4 και Q8 Sportback e-tron και τη συνδυάζουν με το σχεδιαστικό προφίλ του νέου Q6 e-tron, έχοντας μια κομψή και αεροδυναμική σχεδίαση με χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας, που βελτιώνει την απόδοση και την αυτονομία φτάνοντας στην κορυφαία εκδοχή τα 656 χιλιόμετρα.

Πατούν στην ίδια PPE (Premium Platform Electric) πλατφόρμα, PPE (Premium Platform Electric), με το «απλό» Q6 e-tron να είναι το πρώτο που τη χρησιμοποίησε. Τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω, κάνουν χρήση τεχνολογίας OLED δεύτερης γενιάς, περιλαμβάνοντας 360 στοιχεία, ενώ με το σύστημα Active Digital Signature προσφέρουν τη δυνατότητα διαφορετικής απεικόνισης, μέσα από το σύστημα πολυμέσων MMI.

Στο εσωτερικό, το περιβάλλον είναι αρκετά γνώριμο με μόνες αλλαγές αυτές της χωροταξίας χάρη στην κεκλιμένη οροφή. Αυτό σημαίνει πως το περιβάλλον είναι απόλυτα ψηφιακό, ενώ για την κατασκευή της καμπίνας έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις κλέβει η μεγάλη κυρτή γυάλινη επιφάνεια μπροστά από τον οδηγό. Αυτή συνδυάζει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων virtual cockpit 11,9” και μια κεντρική οθόνη 14,5” που φιλοξενεί το εντελώς νέο σύστημα πολυμέσων. Είναι βασισμένο σε πλατφόρμα Android και προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματων και απομακρυσμένων ενημερώσεων. Επίσης, ακόμη μία οθόνη 10,9’’ βρίσκουμε και μπροστά από τον συνοδηγό, κάτι που πρωτοείδαμε στο Q6 e-tron. Από πλευράς χώρων τώρα, το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 511 λίτρα, με άλλα 64 λίτρα να είναι η χωρητικότητα του frunk. Άλλα 25 λίτρα βρίσκονται στην καμπίνα σε μορφή μικρών και πρακτικών αποθηκευτικών λύσεων.

Τα Q6 Sportback e-tron και SQ6 Sportback e-tron εξοπλίζονται με μπαταρίες 83 ή 100 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 75,8 και 94,9 kWh, αντίστοιχα), παρέχοντας ισχύ από 288 έως 489 ίππους, ενώ οι χρόνοι επιτάχυνσης κυμαίνονται από 7 έως 4,3 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h. Διατίθεται επίσης δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC με ισχύ έως και 270 kW, που επιτρέπει τη φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 22 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Όλα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q3

Θυμίζουμε ότι το Q6 e-tron είχε λάβει την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Ειδικότερα, το Q6 e-tron πέτυχε 91% στην κατηγορία ενήλικων επιβατών81% για την προστασία των πεζών και 80% για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Εκεί ωστόσο που έκανε ρεκόρ είναι στην προστασία των παιδιών. Οι ειδικοί του Euro NCAP, αφού τράκαραν το μοντέλο με κάθε τρόπο και αξιολόγησαν τα δεδομένα, το βαθμολόγησαν με 92%, ένα από τα υψηλότερα νούμερα που έχει δοθεί ποτέ σε επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το επίσημο press kit του μοντέλου, η Audi θα λανσάρει τα Q6 Sportback e-tron και SQ6 Sportback e-tron με τιμές από 65.900 ευρώ στη γερμανική αγορά. Αυτά τα χρήματα αναλογούν στη βασική πισωκίνητη έκδοση με τη μπαταρία των 83 kWh και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το Q6 Sportback e-tron performance των 306 ίππων ξεκινά από 71.200 ευρώ, το Q6 Sportback e-tron quattro από 77.100 ευρώ και τέλος το SQ6 Sportback e-tron από 96.200 ευρώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...