Η οικογένεια Cupra Leon μεγαλώνει με νέα έκδοση 245 ίππων

Μια πιο προσιτή έκδοση προστίθεται στην γκάμα του Cupra Leon, με 245 ίππους από τον τετρακύλινδρο τούρμπο 2.0 TSI.

  • -
  • -

Το Cupra Leon διατίθεται ήδη με έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 TSI των 300 ίππων, αλλά και από μια διαφορετικού χαρακτήρα υβριδική εκδοχή που χρησιμοποιεί ένα άλλο τετρακύλινδρο τούρμπο μοτέρ του ομίλου Volkswagen, τον γνωστό 1.4 TSI. Μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, η συγκεκριμένη έκδοση έχει 245 ίππους.

Πλέον, όποιος θέλει κάτι λιγότερο από τα 300 άλογα της κορυφαίας έκδοσης, αλλά δεν αρέσκεται στο υβριδικό concept ή απλώς, θέλει κάτι φθηνότερο, υπάρχει λύση! Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές θα συναντάμε και μια «απλή» βενζινοκίνητη έκδοση με τον 2.0 TSI ρυθμισμένο στους 245 ίππους, μια συνταγή που χρησιμοποιεί και το Volkswagen Golf GTI.

Το συγκεκριμένο Cupra Leon θα συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG  με τις επτά σχέσεις. Οι επιδόσεις είναι υπεράνω κριτικής με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα. Ο εξοπλισμός από την άλλη, παραμένει στο υψηλό στάνταρ του μοντέλου.

Από τη βασική έκδοση έχουμε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό, τιμόνι με paddles αλλαγής ταχυτήτων, σπορ διαχύτη στο πίσω μέρος με τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών και πολλά πολλά ακόμη, όπως σύστημα πολυμέσων με Full Link που υποστηρίζει ασύρματη λειτουργία για το Apple CarPlay, Mirror Link και Android Auto (το τελευταίο μόνο με καλώδιο).

Στο εσωτερικό επίσης συναντάμε θύρες φόρτισης νέου τύπου USB Type-C, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών κλπ. Η καθημερινή πρακτικότητα ενισχύεται στα μέγιστα από το σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί αλλά και από την κάμερα οπισθοπορείας.

Η κορυφαία έκδοση VZ2 προσθέτει 19άρες ζάντες αλουμινίου, αλλά και το Dynamic Chassis Control με το οποίο ο οδηγός παραμετροποιεί το όχημα διαλέγοντας το κατάλληλο για κάθε περίσταση πρόγραμμα οδήγησης. Ως αποτέλεσμα, το Cupra Leon μπορεί να… μεταμορφωθεί, από ένα άνετο και αγχολυτικό καθημερινό αυτοκίνητο, σε ένα δυνατό hot hatch που σε προκαλεί να το πιέσεις στο όριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...