Track day: Η μοναδική λύση πλέον

  • -
  • -

Μόνο λίγα χρόνια πριν οι «track days», απλά δεν υπήρχαν! Ήταν δύο λέξεις που δεν είχαν περιεχόμενο στο αγωνιστικό λεξιλόγιό μας και ας ήταν πολύ διαδεδομένες σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο λόγος φυσικά ήταν ότι το ελληνικό αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν τόσο φορτωμένο, που δεν υπήρχε χώρος για οτιδήποτε άλλο να χωρέσει ανάμεσα στις δύο, τρείς, ακόμα και τέσσερις αγωνιστικές ευκαιρίες που συνωστίζονταν κάθε Σαββατοκύριακο στο «αγωνιστικό καλεντάρι» που λέγαμε. Ήταν και αυτό μέρος της «φούσκας» που βιώναμε, της υπερπροσφοράς και των πολυπρωταθλημάτων, που ήταν ραμμένα και κομμένα στα μέτρα οδηγών και αυτοκινήτων! Τόσους πολλούς πρωταθλητές (όπως άλλωστε προέδρους και στρατηγούς) δεν είχε καμία άλλη χώρα.

Αυτά όμως είναι πλέον αρχαία ιστορία και οι «track days» μπορεί να είναι πλέον ότι μας έχει απομείνει, αλλά καλό θα ήταν να μην τις βλέπετε μόνο σαν ένα αναγκαίο κακό.

Ας δούμε πρώτα από όλα τι είναι αυτές οι track days; Είναι ότι πιο απλό, απλά μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι και μπορούμε να κάνουμε τις βόλτες ή τις δοκιμές μας στη πίστα των Μεγάρων συνήθως και πιο σπάνια σε αυτή των Σερρών. Μόνος εξοπλισμός το κράνος και η καλή θέληση των οργανωτών, που παίρνουν το ρίσκο αυτό. 

Και αυτό με τι κόστος; Ελάχιστο! Πραγματικά ελάχιστο, γιατί και με είκοσι ευρώ μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο (ή και αγωνιστικό) και αυτό με ασφάλεια, αφού υπάρχουν κάποιοι για να σας προσέχουν και να σας βοηθήσουν.

Αλλά αν τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο σας τα αναφέρουμε, γιατί να μην νοικιάσετε τη πίστα μόνος σας; Μα, γιατί το κόστος πρώτα θα είναι πολύ μεγαλύτερο και δεύτερον δεν θα έχετε βοήθεια σε κάποιο απρόοπτο.

Επόμενη καλύτερη επιλογή, αυτή του να οργανώσετε το δικό σας track day. Δηλαδή να μαζέψετε τους φίλους σας (όχι λιγότεροι από έξη για να συμφέρει) και να «νοικιάσετε» εσείς τη πίστα. Κάτι που όμως θα πρέπει να γίνει τις ενδιάμεσες μέρες της εβδομάδας, αφού τα Σαββατοκύριακα τα κοστολόγια ανεβαίνουν.

Θα πρέπει όμως να αναφερθούμε στην ουσία, αλλά και στην αξία των track days και να πούμε λίγα λόγια για το γιατί οι εκδηλώσεις αυτές είναι τόσο διαδεδομένες και αγαπητές σε όλο τον κόσμο και γιατί είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και στη χώρα μας.

Πρώτα από όλα το πολύ χαμηλό κόστος όπως αναφέραμε, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Το βασικό υπέρ είναι ότι δίνουν την ευκαιρία στο απλό οδηγό με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα να πάρει τη γεύση, την εμπειρία, αλλά και τη δόση του σε αδρεναλίνη, χωρίς το κόστος και το βάθος σε εξοπλισμό που απαιτεί μια αγωνιστική εμπλοκή. Και αυτό είναι μια πραγματική ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύονται χιλιάδες οδηγοί τεσσάρων και δύο τροχών, σε όλη την Ευρώπη, την Βόρειο Αμερική και όχι μόνο.

Τα track days αποτελούν μια μοναδική λύση και ουσιαστικά τη μόνη διέξοδο πλέον για τον φίλο και τον αγωνιζόμενο.

 

 

 

 

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...