Φθηνότερο στην Ελλάδα το νέο SUV της CUPRA σε σχέση με Γερμανία και Ισπανία

Το νέο οικογενειακό SUV της ισπανικής μάρκας ετοιμάζεται να έρθει και στην ελληνική αγορά και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αρχική τιμή χαμηλότερη από μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

  • -
  • -

Το νέο CUPRA Terramar είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της ισπανικής εταιρείας και το μοντέλο με το οποίο θα διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην δημοφιλέστατη κατηγορία των premium C-SUV. Με πιο SUV προσέγγιση εμφανισιακά συγκριτικά με το συγγενικό Formentor, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις που αγγίζουν τα 4,5 μέτρα, το Terramar είναι έτοιμο να πέσει στη μάχη με καταξιωμένους αντιπάλους όπως είναι η BMW X1, το DS 7, αλλά και το Volkswagen Tiguan.

1

Βασικό του όπλο σε αυτή τη μάχη, εκτός του πλούσιου εξοπλισμού και της εξελιγμένης γκάμας κινητήρων, θα είναι όπως φαίνεται και η τιμή απόκτησης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το GOCAR, το Terramar θα ξεκινά κάτω από τις 40.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως τοποθετείται πιο κάτω τιμολογιακά από τον μεγάλο premium πρωταγωνιστή της κατηγορίας, την BMW X1.

3

Επίσης, το «κάτω από 40.000 ευρώ» σημαίνει πως όπως έχουμε δει να συμβαίνει και με άλλα μοντέλα, έτσι και το CUPRA Terramar θα είναι φθηνότερο στην Ελλάδα απ’ ότι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τόσο αυτό της Γερμανίας, με τις τιμές εκεί να ξεκινούν από 43.020 ευρώ, αλλά κυρίως και της χώρας καταγωγής του C-SUV, καθώς στην Ισπανία ξεκινά από 41.190 ευρώ.

2

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρώτη οδηγική επαφή με το CUPRA Terramar στην Ισπανία

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με το βασικό ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο των 1.500 κυβικών και 150 ίππων, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Θυμίζουμε ότι ψηλότερα θα συναντήσουμε τον επίσης τετρακύλινδρο turbo 2.0 TSI με 204 ή 265 ίππους (χωρίς υβριδική ενίσχυση) και τέλος, θα αναλάβουν τα Plug-In Hybrid σύνολα απόδοσης 204 και 272 ίππων, τα οποία θα χαρίζουν έως και 113 km ηλεκτρικής αυτονομίας. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά από το τέλος του μήνα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...