BMW Σειρά 5: Νέες εκδόσεις και αναβαθμίσεις - Πότε έρχονται Ελλάδα

Το φθινοπωρινό update της BMW φέρνει νέες εκδόσεις και αλλαγές τόσο στην εισαγωγική Σειρά 1, αλλά και στην νέα Σειρά 5.

  • -
  • -

Η BMW Σειρά 5 ανήκει σταθερά στον κορμό της γερμανικής εταιρείας, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της γκάμας. Το φθινοπωρινό update φέρνει αναβαθμίσεις και προσθήκες για την «5άρα» σε διάφορα επίπεδα.

Αρχικά έχουμε την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων. Πρώτη είναι η 520i Touring, η οποία συνδυάζει το station wagon αμάξωμα με έναν ήπια υβριδικό 4κύλινδρο που αποδίδει 208 ίππους και 330 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα ολοκληρώνει το 0-100 km/h σύμφωνα με την BMW σε 7,8 sec. Επίσης, προστίθεται στη γκάμα και η 550e xDrive Touring, με το plug-in hybrid σύνολο να συνδυάζει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνολική απόδοση της τάξης των 489 ίππων και 450 Nm ροπής. Θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, θα κάνει 0-100 km/h σε 4,4 sec, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία θα αγγίζει τα 90 km.

2

Εάν τώρα ούτε αυτή είναι αρκετά οικολογική για εσάς, τότε μπορείτε να κοιτάξετε τη νέα i5 xDrive40 Touring. Θα χρησιμοποιεί μία μπαταρία χωρητικότητας 81,2 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες για να φτάσει τους 394 ίππους και τα 590 Nm ροπής. Η BMW υπόσχεται αυτονομία έως και 520 km, ενώ από πλευράς επιδόσεων το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,5 sec και η τελική φτάνει τα 215 km/h.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW 520d 197 PS

1

Αλλαγές και για την νέα M5;

Η κορυφαία M5, μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά τόσο αυτή όσο και άλλα plug-in hybrid μέλη της γκάμας των Γερμανών, χάρη στο πιο πρόσφατο update θα μπορούν να φορτίζουν πλέον σε AC με ισχύ έως και 11 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία της εκρηκτικής M5 χρειάζεται μία ολόκληρη ώρα λιγότερη για να πάει από το 0 στο 100%. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση αφορά τόσο την κορυφαία έκδοση αλλά και όλες τις υπόλοιπες plug-in hybrid επιλογές της «5άρας». Επίσης το ίδιο ισχύει και για την X5 xDrive50e. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις αφορούν στην πλειοψηφία τους το software.

Όλα τα παραπάνω θα κάνουν την εμφάνιση τους σε αυτοκίνητα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...