Στη φάκα ο κλέφτης των πάρκινγκ της Αθήνας– Το λάθος που έκανε με το λευκό Range Rover

Σε 8 ημέρες είχε κλέψει 14 αυτοκίνητα από χώρους πάρκινγκ. Έκανε ένα όμως ένα λάθος με το Ranger Rover στην περιοχή των Ζωγράφου και έτσι τον συνέλαβε η Αστυνομία.

  • -
  • -

Τους επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων είχε βάλει στο «μάτι» ένας 31χρονος Έλληνας, κλέβοντας κατ εξακολούθηση οποιοδήποτε πολυτελές αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης μέσα σε 8 ημέρες είχε προβεί σε 14 κλοπές οχημάτων από πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας.

Έκανε ένα όμως σοβαρό λάθος, με αποτέλεσμα να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. Πάρκαρε το όχημα, ένα λευκό Range Rover σε στενό του Ζωγράφου σε εμφανή θέα. Έτσι, όταν η αστυνομία είδε την πινακίδα και την τσέκαρε στο σύστημα, αντιλήφθηκε πως το premium SUV είναι ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που αναζητούσαν.

kleidia

Στη συνέχεια, περίμεναν να εμφανιστεί και όταν αυτό συνέβη, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων

Πώς έκλεβε τα αυτοκίνητα από τα πάρκινγκ;

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης καθώς είχε αποδράσει την 11-7-2024 από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή φυλάκισης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες, ενώ η τρέχουσα αξία των οχημάτων υπολογίζεται συνολικά σε χρηματικό ποσό άνω των 300.000 ευρώ.

kleftis

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 31χρονος εισερχόταν, με τη συνδρομή έτερων συνεργών, σε επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και ακολούθως παραβίαζε τους χώρους γραφείων, αποκτώντας πρόσβαση στα κυτία αποθήκευσης των κλειδιών των σταθμευμένων αυτοκινήτων και εν συνεχεία αφαιρούσε τα εν λόγω οχήματα.

Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος κλειδιών οχημάτων και 2 ασύρματοι τους οποίους χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με τους συνεργούς του κατά τη διάπραξη των κλοπών.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...