Volkswagen: Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό GTI;

Αν και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ο κωδικός “GTX” για τα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen, φαίνεται ότι και το ιστορικό σήμα “GTI” δεν θα αποφύγει τον… εξηλεκτρισμό.

  • -
  • -

Η Volkswagen πειραματίζεται αρκετά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει στην γκάμα της και δεν έχουν λείψει ούτε οι σπορ εκδόσεις, οι οποίες έγιναν γνωστές ως GTX. Στο μέλλον ωστόσο θα υπάρξει και η GTI παραλλαγή, με το πρώτο αυτοκίνητο που θα κάνει χρήση του ιστορικού σήματος σε ηλεκτρική εκδοχή να είναι το ID.2all, το μικρό προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει προγραμματιστεί για να μπει στην παραγωγή σε λίγα χρόνια. Το συγκεκριμένο θα είναι το φθηνότερο μοντέλο της οικογένειας ID και θα έχει σαν στόχο να κάνει πιο εύκολη την απόκτηση ενός EV από το κοινό, με τιμή κοντά στις 20.000 ευρώ.

Το ηλεκτρικό GTI θα στοχεύει στα σωστά σημεία

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen, Kai Grünitz, το ηλεκτρικό GTI δεν θα εστιάζει μόνο στις κορυφαίες επιδόσεις, όπως συμβαίνει συνήθως στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και στην οδηγική αίσθηση. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το “go-kart feeling θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους των μηχανικών, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα fun-to-drive μικρό hatchback με πολύ καλές επιδόσεις αλλά κυρίως, ευχάριστη οδική συμπεριφορά. «Το όνομα GTI είναι ζωντανό και θα το κρατήσουμε ζωντανό και στο μέλλον. Είναι το πάθος μας. Όταν ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού GTI, γνωρίζαμε εξαρχής ότι είναι πολλά περισσότερα από γρήγορες επιδόσεις» είπε ο Kai Grünitz.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Volkswagen ID.4 GTX

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η δύναμη είναι εύκολη υπόθεση. Πόσα χρειαζόμαστε; 300 άλογα; 350 άλογα; Εύκολο. Όμως σε ένα GTI αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η οδική συμπεριφορά. Θα είναι ένα πραγματικό go-kart. Οδήγησα το πρωτότυπο και είναι πραγματικά εξαιρετικό». Αναμένεται ότι το πρώτο ηλεκτρικό Volkswagen GTI θα παρουσιαστεί κάπου στο 2026, με πιθανότητα να κυκλοφορήσει το 2027. Στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι θα δούμε κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα του GTI, όπως για παράδειγμα μελλοντικές ηλεκτρικές εκδόσεις του Golf. Το γερμανικό μικρομεσαίο έχει συνδέσει το όνομά του με το θρυλικό σήμα GTI και η μάρκα δεν σκοπεύει να σταματήσει την παράδοση, εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...