Υβριδικό αυτοκίνητο με 195 ίππους, αυτόματο κιβώτιο και τιμή 19.950 ευρώ - Ποιο είναι;

Εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την κατανάλωση, αλλά είναι και προσιτό. Το συγκεκριμένο μοντέλο καταφέρνει να κάνει τα αδύνατα, δυνατά!

  • -
  • -

Αν ζητήσουμε σε κάποιον να περιγράψει το ιδανικό αυτοκίνητο, πιθανότατα θα έλεγε ότι πρέπει να είναι γρήγορο, αλλά και οικονομικό. Ευρύχωρο, αλλά συμπαγές σε διαστάσεις για να παρκάρει εύκολα, προσιτό σε τιμή αλλά με πλούσιο εξοπλισμό για να μη λείπει τίποτα και άνετο στην οδήγηση, με στοιχεία fun to drive. Βέβαια, στη συνέχεια θα γελούσαμε, γιατί όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται να συνδυαστούν όλα τα παραπάνω, χωρίς καμία εξαίρεση, σε μόνο ένα αυτοκίνητο. Ή μήπως να αφήσουμε τα γέλια γιατί… υπάρχει και μάλιστα, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα;

Ξαναγράφει τους κανόνες!

Πρόκειται για το νέο MG3 Hybrid+, ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο για την ελληνική αγορά που καταφέρνει να «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια των υποψήφιων αγοραστών. Με μήκος στα 4,1 μέτρα κάθεται στο άνω άκρο των supermini (η γνωστή μας κατηγορία B) προσφέροντας ευρυχωρία στους επιβάτες και έναν αξιόλογο χώρο αποσκευών 293 λίτρων, όμως ταυτόχρονα παραμένει άκρως ευέλικτο στην πόλη.

Διαθέτει μάλιστα και ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 102 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, οι οποίοι συνδυαστικά προσφέρουν στον οδηγό 195 ίππους και 250 Nm ροπή! Η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με τρεις σχέσεις για το θερμικό μοτέρ και σταθερή μετάδοση για το ηλεκτρικό, αποφεύγοντας το φαινόμενο του συνεχούς «πατιναρίσματος» των CVT κιβωτίων που συνήθως συναντάμε στις αυτοφορτιζόμενες υβριδικές (full hybrid) υλοποιήσεις.

Στην πράξη, το σύστημα προσφέρει πάρα πολύ καλές επιδόσεις (0-100 km/h σε 8 sec) και συγκρατημένη κατανάλωση καυσίμου με μέσο όρο περίπου 5,5 λίτρα ανά 100 km εντός πόλης, εκεί που λειτουργεί κυρίως ο ηλεκτροκινητήρας. Να πούμε ότι η μπαταρία του συστήματος είναι χωρητικότητας 1,83 kWh, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα των υβριδικών. Επίσης, το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να κινεί το όχημα μέχρι τα 60 km/h ή και μέχρι τα 80 km/h, σε σειριακή λειτουργία με τον βενζινοκινητήρα. Τέλος, χάρη στο χαμηλό επίπεδο ρύπων (100 gr CO2 ανά km) δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα!

Σε τρεις εκδόσεις και με… προκλητική τιμή!

Η γκάμα του MG3 Hybrid+ ξεκινάει από την έκδοση Excite, η οποία στοιχίζει από 20.450 €. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα όμως, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία προσφέρει έκπτωση 500 €, κάτι που ρίχνει το αρχικό «σκαλοπάτι» κάτω από τις 20.000 ευρώ και συγκεκριμένα, στις 19.950 ευρώ! Ψηλότερα υπάρχει η έκδοση Exclusive στις 21.950 € (21.450 € με την έκπτωση) και στην κορυφή, έχουμε την έκδοση Luxury, στις 23.450 € (22.950 € με την έκπτωση). Όσο για τον εξοπλισμό;

Το πακέτο είναι πλήρες ακόμη και από τη βασική, στην οποία συναντάμε όλα τα στοιχεία ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα, αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας φώτων, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης), εξελιγμένο Adaptive Cruise Control, οθόνη 10,25 ιντσών με navigation, Apple CarPlay και Android Auto, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω.

Στη δεύτερη έκδοση Exclusive έχουμε επιπλέον ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αεραγωγοί πίσω επιβατών και ηχοσύστημα 6 ηχείων. Τέλος, στην κορυφαία έκδοση Luxury συμπεριλαμβάνονται επίσης τα φώτα LED, κάμερες 360 μοιρών, θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, αισθητήρας βροχής, keyless entry, προειδοποίηση ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία και προειδοποίηση διερχόμενων οχημάτων στην κάθετη κυκλοφορία.

Όλα τα MG3 Hybrid+ συνοδεύονται από το πρόγραμμα Triple7, δηλαδή 7 χρόνια εγγύηση, 7 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 7 χρόνια δωρεάν τεχνικών ελέγχων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...