BMW Σειρά 1 2025: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία - Όλα όσα ξέρουμε

Η νέα γενιά του premium μικρομεσαίου hatchback φέρνει μεγάλες αναβαθμίσεις στους περισσότερους τομείς, όπως και… εκπλήξεις στα μηχανικά μέρη.

  • -
  • -

Η BMW Σειρά 1 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004. Στα «γενέθλια» για τα 20 χρόνια του μοντέλου, λοιπόν, η γερμανική μάρκα παρουσιάζει την τέταρτη γενιά του με τον κωδικό F70 και όχι ένα ενδιάμεσο facelift (LCI, Life Cycle Impulse, βάσει της ορολογίας της εταιρείας). Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε και αρκετές διαφορές, σε πολλούς τομείς του αυτοκινήτου, όπως την τεχνολογία, το εσωτερικό και την εμφάνιση.

Η φίρμα μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, όμως παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία, δίνοντας ένα teaser που προσφέρει μια γεύση σχετικά με την εμφάνιση της επερχόμενης γενιάς.  

Χωρίς Plug-In Hybrid και ηλεκτρικές εκδόσεις

Αν και ακόμη πρόκειται για ανεπίσημα στοιχεία, λέγεται ότι η νέα BMW Σειρά 1 δεν θα περιλαμβάνει Plug-In Hybrid εκδόσεις, ούτε και αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή. Θα διατίθεται με βενζινοκινητήρες, φέροντας τους κωδικούς 118 και 120, όπως και σε diesel, 118d και 120d. Πλέον καταργείται το συνοδευτικό “i” από τις εκδόσεις βενζίνης, ενώ στην κορυφή αναμένεται η M135 xDrive με τον τετρακύλινδρο turbo των 2.0 λίτρων, τους 306 ίππους και το σύστημα τετρακίνησης. Αναφορικά με τις διαστάσεις, η BMW Σειρά 1 F70 θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη νέα BMW X2 xDrive20i

Πιο συγκεκριμένα, το μήκος θα αγγίζει τα 4.361 mm, το πλάτος τα 1.800 mm (χωρίς τους καθρέπτες) και το ύψος, τα 1.459 mm, με μεταξόνιο στα 2.670 mm και χώρο αποσκευών 380 lt. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα Σειρά 1, όμως περιμένουμε ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στο άμεσο μέλλον και θα ξεκινήσει η εμπορική της πορεία μετά το καλοκαίρι.

Κρατήστε, ωστόσο, πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ανεπίσημες πληροφορίες (από αξιόπιστες πηγές, όμως) και για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το νέο μοντέλο θα πρέπει να περιμένουμε το λανσάρισμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...