Δύσκολοι καιροί για ηλεκτρικά – 1 στους 5 δηλώνει πρόθυμος να αγοράσει

Στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι εν δυνάμει αγοραστές, δηλώνουν πιστοί στην βενζίνη γυρνώντας την πλάτη τους στα ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να έχουν ως προτεραιότητά τους, την απόκτηση ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης, ενώ ως δεύτερη επιλογή έχουν ένα υβριδικό μοντέλο. Όλα αυτά, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η KPMG.

1 στους 5 θα το σκεφτόταν

Μόλις το 1/5 των ερωτηθέντων στην έρευνα της KPMG δήλωσε ότι θα το σκεφτόταν να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα, έναντι ενός άλλου, που να κινείται από βενζίνη ή να χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα μετάδοσης για την κίνησή του.

Η έρευνα έρχεται να αποδείξει στην πράξη κάτι που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν νιώσει στο πετσί τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, την παγκόσμια δηλαδή επιβράδυνση που εμφανίζουν στις πωλήσεις τους, τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η General Motors, η Mercedes κ.α, να επανεξετάζουν σοβαρά τα σχέδιά τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. «Πίσω» προφανώς δεν μπορούν να κάνουν πλέον, καθώς οι επενδύσεις που έχουν γίνει είναι τεράστιες αυτό όμως δε σημαίνει, ότι δε θα συνεχίσουν την παραγωγή και αυτοκινήτων με θερμικά συστήματα κίνησης.

Για πόσο ακόμα κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά. Ίσως, μέχρι τη στιγμή εκείνη που τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν πιο προσιτά στην κτήση, με μεγαλύτερη πραγματική αυτονομία και ένα σοβαρό δίκτυο φόρτισης «δίπλα» τους, που να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες τους.

Άλλωστε αυτές οι τρεις παράμετροι είναι και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η πλειοψηφία των καταναλωτών στις Η.Π.Α δε θα επέλεγε για τις μετακινήσεις του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητό.

Η μελέτη της KPMG έδειξε, ότι το 60% των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι επιθυμεί η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων να είναι μάξιμουμ 20λεπτης διάρκειας, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό τόνισε ότι δε ένιωθε άνετα, να πραγματοποιήσει ένα μακρινό και πολύωρο ταξίδι με ένα ηλεκτρικό όχημα!

Δείτε ακόμα: Οι μπαταρίες νερού υπόσχονται την επανάσταση στα ηλεκτρικά

Επίσης, η έρευνα της KPMG διαπίστωσε, ότι οι καταναλωτές που θα πλήρωναν έξτρα χρήματα για να προσθέσουν στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους συστήματα όπως, αυτόνομης οδήγησης ή ψυχαγωγίας, είναι μακράν λιγότεροι από εκείνους που θα έδιναν το κάτι παραπάνω ώστε να έχουν έναν καλύτερο εξοπλισμό σε συστήματα ασφαλείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...