Τέλος ο δρόμος καρμανιόλα – Εκεί θα πάτε διακοπές σε χρόνο ρεκόρ [video]

Σε λίγες ημέρες παραδίδεται ένα μεγάλο οδικό που αλλάζει τη Δυτική Ελλάδα και θα μειώσει σημαντικά τη χρονική απόσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας.

  • -
  • -

Ο πρώτος κάθετος άξονας στην Ιόνια Οδό, που θα εξυπηρετεί τις διαδρομές προς τις ακτές τα νησιά του Ιονίου και την Πρέβεζα, είναι έτοιμος. Η παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Αμβρακίας Οδού θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού, στις 31 Ιανουαρίου.

amvrakia odos

Το μεγάλο οδικό της Δυτικής Ελλάδας, που θα συνδέσει και τη Λευκάδα με την Ιόνια Οδό, επιτέλους ολοκληρώθηκε. Πλέον, το γραφικό νησί του Ιονίου Πελάγους δεν θα απέχει περισσότερες από τρεις ώρες, με αφετηρία την Αθήνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ελληνικά νησιά στα οποία μπορείς να φτάσεις μόνο με αυτοκίνητο, χωρίς την ανάγκη επιβίβασης σε πλοίο.

45 λεπτά ταχύτερα προς τη Λευκάδα

Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη τουριστική σεζόν, οι επισκέπτες της Λευκάδας θα φτάνουν σε αυτή με 45 λεπτά λιγότερη οδήγηση, από την Αθήνα. Παράλληλα, αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ασφάλεια των ταξιδιωτών, λόγω των σύγχρονων προτύπων που πληροί ο νέος δρόμος.

amvrakia odos

Πρόκειται για ένα έργο μήκους 49 χιλιομέτρων, που παρακάμπτει την Αμφιλοχία. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του δρόμου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι περισσότερες εργασίες συγκεντρώνονται σε ένα τμήμα περίπου 15 χιλιομέτρων, από τα Παλιάμπελα μέχρι τον Δρυμό. Έτσι, θα γίνει επιτυχώς η σύνδεση της υποθαλάσσιας σήραγγας στο Άκτιο με την Ιόνια Οδό. Εκτός από το νησί της Λευκάδας, μεγάλο όφελος θα έχουν και οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να φτάσουν στην Πρέβεζα ή τη Βόνιτσα. Κάπως έτσι, τα περισσότερα και πιο σημαντικά σημεία της Ελλάδας διαθέτουν ένα σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο.

Δείτε ακόμη: O δρόμος με τις περισσότερες κάμερες στην Ελλάδα – Που είναι τοποθετημένες

Το έργο τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55 (Ε55) και διαθέτει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2+2) με μεσαίο διαχωριστικό αλλά χωρίς Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Δείτε το video από το κανάλι n.p. production  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...