Σκάνδαλο Tesla; Στελέχη επιστρέφουν αμοιβές $735 εκ.

Μια αγωγή από μεγαλομέτοχο, οδήγησε στη διαπίστωση πως κάποια στελέχη είχαν λάβει υπερβολικά υψηλές αμοιβές, οπότε τώρα καλούνται να επιτρέψουν χρήματα και μετοχές στην εταιρεία!

  • -
  • -

Υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla αναγκάστηκαν να επιστρέψουν ποσό που αγγίζει συνολικά τα 750 εκατ. δολάρια μετά από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον τους. Αυτή αναφέρει πως το διάστημα 2017-2020 απέσπασαν εξαιρετικά υψηλές αμοιβές χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. Η αγωγή κατατέθηκε το 2020 από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής του Ντιτρόιτ, το οποίο και είχε αποκτήσει σημαντικό μερίδιο μετοχών της αμερικανικής εταιρείας.

Δείτε ακόμη: Ακόμα ένα ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla

Ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο; 

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα στελέχη της Tesla ενέργησαν «με καλή θέληση και για το καλό των μετόχων της Tesla», αλλά οι δύο πλευρές αποφάσισαν να έρθουν σε συμβιβασμό. Ο λόγος έγκειται στην προσπάθεια να μην υπάρχει καμία αβεβαιότητα από την πλευρά των μετόχων προς τα στελέχη, αλλά και για να μην υπάρξει καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στην περίπτωση αντιδικίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στελέχη όπως ο Larry Ellison (συνιδρυτής της Oracle), James Murdoch (γιος του Rupert Murdoch) και ο αδερφός του Elon Musk, Kimbal, να επιστρέψουν 3,1 εκατομμύρια σε δικαιώματα μετοχών.

Δείτε ακόμη: Ξανά στο στόχαστρο των αρχών η Tesla

Tι γίνεται με τον Musk; 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, σύμφωνα με το Bloomberg αντιμετώπισε διαφορετική αγωγή, αναφέροντας πως μετοχές αξίας 458.649.785 δολαρίων, και επιπλέον 276.616.720 δολάρια σε μετρητά, θα επιστραφούν στην Tesla! Επιπλέον, τα υψηλόβαθμα στελέχη συμφώνησαν να παραιτηθούν από την αποζημίωση για τα έτη 2021-23, ενώ συμφωνήθηκε η πρόσληψη ανεξάρτητου συμβούλου, ο οποίος θα βοηθήσει στον καθορισμό των αμοιβών στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, προς υπεράσπισή της, η Tesla ανέφερε πως τη συγκεκριμένη περίοδο συνέβη η τεράστια ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία εκτόξευσε την τιμή της μετοχής της, μαζί και την αξία των δικαιωμάτων αγοράς μετοχών που χορηγήθηκαν στα στελέχη.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...