Με υβριδική τεχνολογία το επόμενο Golf

Η όγδοη γενιά του best seller της Volkswagen θα κυκλοφορήσει το 2019

  • -
  • -

Οι επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ που κάνει Volkswagen για το επόμενο Golf, τονίζουν τη σημασία που εξακολουθεί να έχει για τη γερμανική μάρκα το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της. Η όγδοη γενιά του compact οικογενειακού θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο του Wolfsburg, με την έναρξη παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2019.

Το νέο Golf θα εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Volkswagen σε κάθε τομέα, από τα μηχανικά μέρη έως τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα εφοδιάζεται με ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα 48V, θα είναι δηλαδή τεχνολογίας mild hybrid σε κάθε έκδοση κινητήρα.

Πώς λειτουργεί και τι προσφέρει το σύστημα 48V

Οι κινητήρες εσωτερικές καύσης του νέου Golf θα συνδυάζονται λοιπόν με μπαταρία 48V και μικρή γεννήτρια που παίζει το ρόλο μίζας/εναλλάκτη ή ενός μικρού ηλεκτρικού μοτέρ που θα προσφέρει επιπλέον ώθηση στον θερμικό κινητήρα. Σε στιγμές όπου δεν θα χρειάζεται επιτάχυνση (π.χ. όταν το αυτοκίνητο ρολάρει), ο κινητήρας θα απενεργοποιείται, διαδικασία που θα περιορίζει την κατανάλωση έως 0,3 lt/100 km. Το σύστημα 48V θα υπάρχει παράλληλα με το γνωστό 12V και επιτρέπει πολύ περισσότερη ενέργεια να ανακτάται σε συνθήκες όπως η επιβράδυνση.

Παράλληλα με τις υβριδικές εκδόσεις (mild ή plug-in) του νέου Golf, η Volkswagen θα λανσάρει και ένα 100% ηλεκτρικό μικρομεσαίο, μέλος της νέας οικογένειας I.D.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...