Δοκιμή: Opel Corsa 1.5 diesel ή Renault Clio 1.5 diesel;

Ποια σχολή προτιμάτε στα σουπερμίνι, τη γερμανική ή τη γαλλική;

  • -
  • -

Στη νέα τους γενιά, τα Opel Corsa και Renault Clio είναι πιο ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ πριν. Στην 6η γενιά το Corsa, στην 5η το Clio, εμπνέουν με την εμφάνισή τους και χαρίζουν εμπιστοσύνη με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που ενσωματώνουν. Στο GOCAR τα δοκιμάσαμε στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους, με κινητήρα 1.5 diesel.

Πατήστε πάνω στο όνομα του αυτοκινήτου ή τη φωτογραφία για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή και να δείτε τους πίνακες με τιμές και εξοπλισμό.

Εσείς, σε ποια σχολή ανήκετε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές, πατώντας στις εικόνες του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

Opel Corsa 1.5D 102 PS


 
Κερδισμένο παντού το νεότερο Corsa δείχνει ένας καλός αντίπαλος που θα δυσκολέψει τη ζωή του supermini κόσμου. Η επιτυχία δείχνει προ των πυλών, με όπλα την κεκτημένη ταχύτητα των προκατόχων, αλλά κυρίως τα νεα δεδομένα. Τώρα κάνει check in σε σχεδιαστική έμπνευση, σε δυναμισμό και σε αυτοπεποίθηση που προκύπτει από την ευελιξία και σαφήνεια της συμπεριφοράς του, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει τα επίκαιρα στοιχεία που οφείλει να έχει ένα supermini για να θεωρηθεί εκλεκτό. Ο turbodiesel δεν μειώνει το οδηγικό μπρίο και κερνάει με χαμηλή κατανάλωση και γενναία αυτονομία την αποδοτικότητα του. Η 6η γενιά Corsa διαθέτει κάθε σύγχρονη πινελιά που αναζητάς από αυτοκίνητο της δημοφιλέστερης κατηγορίας.  


Renault Clio 1.5 Blue dCi 115 PS

 
Το νέο Clio διατηρεί τα δυνατά σημεία του προκατόχου του στους τομείς της σχεδίασης και της αποτελεσματικότητας στην οδήγηση, αναβαθμίζει σημαντικά την άνεση και την ποιότητα κατασκευής και γαρνίρει με προηγμένη τεχνολογία που συναντάς σε ανώτερες κατηγορίες. Με τον αποδοτικό 1.500άρη diesel συνδυάζει καλές επιδόσεις με εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Το μοντέλο της Renault βάζει στόχο το θρόνο της κατηγορίας προτάσσοντας μόνο πλεονεκτήματα και επιχειρήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...