Έλληνες έφτιαξαν τον πρώτο φορτιστή με POS – Λειτουργεί ήδη σε μεγάλη πόλη

Η χώρα μας απέκτησε τον πρώτο φορτιστή που δέχεται πληρωμές με POS, χωρίς να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή. Έχει δημιουργηθεί από ελληνικές εταιρείες και λειτουργεί ήδη σε μεγάλη πόλη.

  • -
  • -

Στη δημιουργία ενός νέου φορτιστή που επιτρέπει την άμεση πληρωμή με κάρτα, δίχως την ανάγκη για εγκατάστασης εφαρμογών (applications) ή την ύπαρξη ενδιάμεσων παρόχων, προχώρησαν 3 ελληνικές εταιρείες.

Η Nexi Ελλάδας, ως μέρος του Ομίλου Nexi, της ευρωπαϊκής εταιρίας PayTech, η εταιρεία παραγωγής MC Chargers και η τεχνολογική εταιρεία Printec, συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά με ενσωματωμένο σύστημα POS.

pos

Όπως μας ανέφερε η εκπρόσωπος της MC Chargers, ο φορτιστής έχει ήδη εγκατασταθεί στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Μάλιστα, στο πλάνο των εταιρειών προβλέπεται η εγκατάσταση κι άλλων αντίστοιχων φορτιστών με POS σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Πώς λειτουργεί ο φορτιστής με POS

Ο φορτιστής είναι AC 22 kW, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίσουν τα οχήματά τους και να πληρώσουν άμεσα με την κάρτα τους χάρη στο ενσωματωμένο POS. Η διαδικασία έχει ως εξής: Ο χρήστης σκανάρει το QR Code, στη συνέχεια εισάγει το email και περνά τη χρεωστική η πιστωτική κάρτα από το σημείο που του υποδεικνύεται, δηλαδή το τερματικό POS. Πριν συνδεθεί το βύσμα του καλωδίου και ξεκινήσει η φόρτιση, δεσμεύεται ένα ποσό, για παράδειγμα 20 ευρώ. Αφού ολοκληρωθεί η φόρτιση και η συναλλαγή ανέλθει στα 16 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη.

pos

Σύμφωνα με τις Nexi, MC Chargers και Printec, η λύση αυτή εξυπηρετεί τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παρόχους ηλεκτροφόρτισης, καθιστώντας την πληρωμή απλούστερη και άμεση και μειώνοντας παράλληλα το κόστος επεξεργασίας της συναλλαγής.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη έρευνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα φθηνότερα δίκτυα φόρτισης στην Ελλάδα - Όλες οι τιμές

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής λύσης στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με δύο καταξιωμένες Ελληνικές εταιρίες στον κλάδο της τεχνολογίας. Η συνεργασία αυτή μας επιτρέπει να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία, την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή και των τριών εταιριών, προσφέροντας στους πελάτες μας μια εξαιρετικά εύκολη, ασφαλή και βιώσιμη λύση πληρωμών. Αυτή η πρωτοβουλία είναι απόδειξη της δέσμευσής μας στην παροχή λύσεων για απρόσκοπτες και ασφαλείς συναλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος πληρωμών στην αγορά», δήλωσε ο Νίκος Παπαδόγλου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Nexi Ελλάδος.

Από την πλευρά της, η Printec, μέσω της συνεργασίας με την MC Chargers και τη Nexi, προσφέρει μια πρωτοποριακή λύση που συνδυάζει την τεχνολογική εξέλιξη και την απλότητα για τον καταναλωτή. Η δυνατότητα άμεσης πληρωμής χωρίς την ανάγκη εφαρμογών ή ενδιάμεσων παρόχων αποτελεί μία τάση που βλέπουμε να κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, και αυτή η λύση είναι μοναδική στην ελληνική αγορά. 

«Η Printec εδώ και 36 χρόνια προσφέρει καινοτόμες λύσεις, βασισμένη στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και σε μακροχρόνιες επιτυχημένες συνεργασίες. Στην περίπτωση της ηλεκτροφόρτισης, η συνεργασία τριών κορυφαίων στο είδος τους εταιριών, δείχνει πως η ελληνική τεχνολογική σκηνή, μέσω συνεργειών, μπορεί να καταφέρει πολλά. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών και προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους συνεργάτες μας» ανέφερε η Γεωργία Μπότσικα, Cluster General Manager, Printec Ελλάδας και Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Αγοράζω ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Τι καλώδια πρέπει να πάρω;

Επιπλέον, η MC Chargers, η ελληνική εταιρεία που ανέπτυξε τον καινοτόμο φορτιστή, δίνει έμφαση στη βιώσιμη και πράσινη τεχνολογία, προσφέροντας λύσεις που διευκολύνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς πιλοτικών προγραμμάτων, τα οποία αναμένεται να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα. «Η MC Chargers από το 2019 καινοτομεί και πρωτοπορεί στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας μία πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και αξιοπιστίας. Η συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο τους, όπως είναι η Printec αλλά και η Nexi Ελλάδος, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και ωριμάζει. Η διάθεση της νέας σειράς φορτιστών με ενσωματωμένο το POS εξασφαλίζει για τον οδηγό Η/Ο εύκολη και απολύτως ασφαλή διαδικασία φόρτισης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» δήλωσε ο Μπάμπης Μαρμάγγελος, CEO & Co Founder, MC-Chargers.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...