Η ABT βελτιώνει το VW ID.Buzz βάζοντας… φωτοβολταϊκά!
Η γερμανική ABT αυξάνει την αυτονομία του Volkswagen ID. BUZZ τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στην οροφή του!
- -
- -
Το νέο Volkswagen ID. BUZZ θα έχει χάρη στην ABT ηλιακά πάνελ στην οροφή του, τα οποία θα αυξήσουν την αυτονομία του αυτοκινήτου και θα προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους μια πηγή παραγωγής δωρεάν ενέργειας.
Το Volkswagen ID. BUZZ, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό βανάκι της εταιρείας, γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία, με τον αριθμό των πωλήσεων να αυξάνονται συνεχώς. Η Volkswagen λοιπόν θα κάνει το αυτοκίνητο ακόμη πιο ελκυστικό, με την βοήθεια της ABT, προσθέτοντας φωτοβολταϊκά που θα συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας.
Γιατί το ID.Buzz είναι ιδανικό για αυτή την εφαρμογή
Η ABT e-line GmbH, το παρακλάδι του Γερμανού βελτιωτή που ασχολείται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ήθελε εδώ και καιρό να προσθέσει ηλιακά πάνελ στην οροφή ενός αυτοκινήτου. Ήταν ωστόσο δύσκολο, τόσο λόγω του κόστους, όσο και λόγω του περιορισμένου χώρου της οροφής των περισσότερων αυτοκινήτων, που σε συνδυασμό με το πολύπλοκο σχήμα των πάνελ δυσκόλευαν το σχετικό πλάνο. Όπως αποδείχθηκε, το ID. BUZZ με την μεγάλη οροφή που διαθέτει αλλά και την απόσταση που έχει ανάμεσα στους τροχούς του, είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την υλοποίηση της ιδέας.
Πόση ενέργεια παράγουν τα ηλιακά πάνελ οροφής
Η προσθήκη αυτή, προσφέρει απ’ ότι φαίνεται σημαντική βελτίωση στο αυτοκίνητο. Οι ειδικοί της ABT, με τα πάνελ που δημιούργησαν, βοήθησαν ώστε η ισχύς φόρτισης να φτάνει τα 600 W. Νούμερο που ενδέχεται να αγγίξει τα 1.000 W εάν τοποθετηθούν και πλαϊνά πάνελ, ιδέα που ήδη βρίσκεται υπό συζήτηση. Το ID.BUZZ θα αποκτά ενέργεια είτε είναι ακίνητο είτε κινείται, αυξάνοντας την αυτονομία του ενώ μέσω των πάνελ θα παράγεται ενέργεια που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διανύει 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο.
Δείτε σε video τη δοκιμή του Volkswagen ID. BUZZ
Αξίζει να σημειωθεί πως το ID. BUZZ, το οποίο χρησιμοποιείται και ως βαν για κάμπινγκ, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία ενός ψυγείου ή του εσωτερικού φωτισμού του. Η ηλιακή οροφή θα αρχίσει να παράγεται στις αρχές του 2024, με την μετατροπή να πραγματοποιείται κοντά στο εργοστάσιο ID. BUZZ. Με τον περιορισμό των αποστάσεων, επιτυγχάνεται καλύτερη βιωσιμότητα.