F1: Ο Liuzzi μιλάει στο GoCar για Ισπανία, Μονακό και Καναδά

  • -
  • -

Λίγο πριν από το αγωνιστικό τριήμερο του Καναδά πήραμε τηλέφωνο τον Tonio Liuzzi για να μας δώσει όπως πάντα τις εκτιμήσεις του για τα τεκταινόμενα στον χώρο της F1. «Φυσικά έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με 6 διαφορετικούς νικητές στους 6 πρώτους αγώνες, αλλά σίγουρα όλοι ήταν χαρούμενοι με την νίκη της Williams στην Ισπανία με τον Maldonado, αλλά μετά, στο Μονακό οι βασικές ομάδες ήταν παρούσες με τους οδηγούς τους να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος. Κανένας δεν μπορούσε να ηρεμίσει για λίγο και ταυτόχρονα κανένας δεν ήθελε να τα παρατήσει», είπε ο Liuzzi.

 

Και συνέχισε λέγοντας : «Η Ferrari άρχισε να είναι πιο σταθερή. Ο Fernando έκανε πολύ καλή δουλειά και ο Felipe έκανε ένα καλό αγώνα στο Μονακό δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα, που στο τέλος της μέρας είδαν ότι έκαναν βήμα μπροστά. Δεν είναι η ομάδα που ηγείται, αλλά είναι η πιο σταθερή. Ο Alonso συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά και πλέον είναι σημαντικό να δούμε ποιος είναι καλύτερος στην εξέλιξη. Προβλέπω ότι η Red Bull Racing θα είναι από δω και πέρα η ομάδα που θα βάλει τον πήχη, αλλά και η Ferrari θα είναι εκεί».

 

Τον ρωτήσαμε για την Mercedes αλλά και τον Schumacher : «Η Mercedes έκανε το 1-3 στο Μονακό (χωρίς να λάβουμε υπόψη την ποινή) κάτι που ήταν ένα εκπληκτικό για αυτούς αποτέλεσμα και ο Michael έδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να τα καταφέρει κάνοντας ένα εκπληκτικό γύρο στα προκριματικά, αλλά όπως και στην ζωή πρέπει να έχεις και λίγο τύχη. Στην διάρκεια ενός αγώνα τα πάντα μπορούν να συμβούν από την στιγμή που έχει μεγάλη ένταση, αλλά απέδειξε ότι η ταχύτητα είναι εδώ και όλοι χάρηκαν με την pole position που πήρα. Δυστυχώς λόγω κάποιου λάθους που έκανε στην Ισπανία έχασε την πρώτη θέση και μια πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσει στο Μονακό!».

 

Για τον Schumacher όμως δεν είχε ολοκληρωθεί η συζήτησή μας : «Στην Βαρκελώνη έκανε ένα μεγάλο λάθος γιατί υπήρχε λάθος συνεννόηση μεταξύ των οδηγών και πάντα προσπαθεί περισσότερο υπο πίεση και συνεπώς τέτοια λάθη έρχονται. Αλλά είναι λογικό γιατί αυτή είναι η F1. Τώρα που πήρε την Pole στο Μονακό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και στον Καναδά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλο αγώνα στον Καναδά και έναν πιθανό 7ο διαφορετικό νικητή. Η Mercedes και η Lotus δείχνουν δυνατές και ίσως θα πόνταρα πάνω τους για το Μοντρεάλ»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...