F1: Όλα έτοιμα στον Καναδά

  • -
  • -

Το σκηνικό έχει στηθεί στην πίστα Gilles Villeneuve στον Καναδά. Σήμερα το απόγευμα ξεκινάει το αγωνιστικό μέρος του τριημέρου με τους φιλάθλους να περιμένουν τον 7ονικητή της σαιζόν. Θα συνεχιστεί η ωραία παράδοση που έχει χτιστεί μέχρι στιγμής με τους 6 διαφορετικούς νικητές σε 6 αγώνες. Ονόματα όπως αυτά των Schumacher, Hamilton, Raikkonen, Grosjean και Massa δεν έχουν πάρει ακόμα νίκη, και πιθανώς ο νικητής της Κυριακής να είναι ανάμεσα σε αυτούς.

 

Το περίεργο είναι ότι από το 2005 και μετά δεν υπάρχει «πολυνίκης» στο Μοντρεάλ. Από το 2005 οι νικητές είχαν κατά σειρά, Raikkonen, Alonso, Hamilton, Kubica, Hamilton και Button. Η πίστα έχει συνολικά 14 στροφές και μήκος 4361 μέτρα. Πέρσι είχαμε δει έναν εκπληκτικό αγώνα, παρόλο που η βροχή ανάγκασε τους αγωνοδίκες να τον διακόψουν και να γίνει επανεκκίνηση αργότερα, με αποτέλεσμα να κρατήσει συνολικά 5 ώρες!

 

Πολλά νέα δεν υπάρχουν αυτή την περίοδο. Αναμένεται να έχουμε μια βελτιωμένη έκδοση της Ferrari κυρίως στο σύστημα των εξατμίσεων από την στιγμή που η προσπάθεια για να γίνει βελτίωση στην περιοχή των ψυγείων δεν έφερε καρπούς, μιας και είναι ήδη πολύ συμπιεσμένη περιοχή. Η FIA από την άλλη εξέδωσε οδηγία και η Red Bull Racing δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την χαρακτηριστική οπή στο πάτωμα μπροστά από τους πίσω τροχούς. Κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την απόδοση του μονοθεσίου είναι κάτι που θα δούμε.

 

Περιμένουμε ότι η Mercedes θα πάει καλά, έχοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που ταιριάζουν στην πίστα. Υψηλές ταχύτητες λόγω του DRS και του συστήματος με τα κανάλια που απολήγουν στην μπροστινή πτέρυγα, της σταθερότητας στην φάση της πέδησης, αλλά και του εξαιρετικού traction που έχουν στην έξοδο από τις αργές στροφές. Η Lotus από την άλλη θα έχει και αυτή σημαντική παρουσία εάν υπάρχει ζέστη. Η πρόγνωση του καιρού δείχνει ότι θα έχουμε συννεφιά και μέγιστες θερμοκρασίες γύρω από τους 25oC.

 

O Hamilton είπε ότι μπορεί να περιμένει να τελειώσει η σαιζόν για να πάρει την απόφασή του σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του, την στιγμή που περιμένουμε να μάθουμε και το μέλλον των Schumacher, Massa, Webber.

 

Η τηλεοπτική κάλυψη και πάλι γεμάτη

 

Στον OTE TV μπορείτε να τα δείτε όλα ζωντανά:

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου

16:50 – 18:45 : 1α Ελεύθερα δοκιμαστικά

20:50 – 22:45 : 2α Ελεύθερα δοκιμαστικά

 

Σάββατο 9 Ιουνίου

16:50 – 18:15 : 3α Ελεύθερα δοκιμαστικά

19:50 – 21:30 : Προκριματικά

 

Κυριακή 10 Ιουνίου

20:45 – 23:15 : Αγώνας

 

Ο αγώνας θα καλυφθεί ζωντανά και από την τηλεόραση του Alpha

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...