F1: Έτοιμοι για την Βαρκελώνη

Το πρώτο σημείο κλειδί της σαιζόν

  • -
  • -

Ήρθε ο αγώνας κλειδί για την σαιζόν. Μπορεί όλοι να λένε είμαστε μόλις στον 5οαγώνα μιας μεγάλης σαιζόν, όμως το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο. Φέτος είχαμε και την «εμβόλιμη δοκιμή» στην πίστα του Mugello η οποία έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν πολλά πράγματα.

 

Η πίστα της Καταλονίας έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία στροφών και είναι πολύ απαιτητική από το μονοθέσιο. Υπάρχει πάντα η άποψη ότι εάν κάποιο μονοθέσιο τα πηγαίνει καλά στην πίστα αυτή, θα τα πηγαίνει καλά στις περισσότερες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο είναι η πίστα που χρησιμοποιούν οι ομάδες στις χειμερινές δοκιμές.

 

Για το γεγονός της κρισιμότητας των αναβαθμίσεων και κατά πόσο θα δουλέψουν ή όχι ρωτήθηκε και ο Fernando Alonso στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Για να λέμε την αλήθεια χρειάστηκε να προσπαθήσει ο δημοσιογράφος Livio Orrichio 4 φορές να ολοκληρώσει την ερώτησή του. Ο Alonso είπε ότι εάν δεν τα καταφέρει η Ferrari να κάνει αποφασιστικό βήμα, θα χρειαστεί να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά και να μην εγκαταλείψουν την σαιζόν, λέγοντας ότι ποτέ δεν εγκαταλείπουμε τον Μάιο, μετά από 4 αγώνες, τόνισε όμως ότι το φετινό μονοθέσιο θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση για το μονοθέσιο του 2013. Βέβαια εκτός από τις εμφανείς βελτιώσεις της Ferrari έχουμε και τις «αόρατες». Η Shell θα φέρει ένα νέο βελτιωμένο καύσιμο της σειράς V-Power με το οποίο ελπίζει να βοηθήσει την Scuderia. Αναβαθμίσεις φέρνουν όλες οι ομάδες με την McLaren να ... σηκώνει μύτη.

 

Οι απαιτήσεις σε ελαστικά είναι σημαντικές κυρίως για τα αριστερά ελαστικά του μονοθεσίου. Θα έχουμε την σκληρή γόμα και την μαλακή από τις διαθέσιμες επιλογές της Pirelli. Επειδή όλοι γνωρίζουν την πίστα οι λεπτομέρειες θα παίξουν τον σημαντικό ρόλο. Πέρσι είχαμε 73 πιτ στοπ στον αγώνα αυτό. Φέτος δεν απέχουμε και πολύ από αυτό το νούμερο. Θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι τα μονοθέσια θα χρειάζονται 21 δευτερόλεπτα να περάσουν από τα πιτς, ενώ το DRS θα βοηθήσει το προσπέρασμα στην 1η στροφή.

 

Την Κυριακή οι προγνώσεις δίνουν βροχή και συνεπώς μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο. Αύριο αρχίζουν τα δοκιμαστικά, οπότε θα έχουμε μια πιο καλή εικόνα για τις βελτιώσεις που θα φέρουν και τα πιθανά προβλήματα που θα έχουν οι ομάδες.

 

Οι μεταδόσεις έχουν ως εξής:

 

ΟΤΕ TV (Ζωντανή μετάδοση)

 

Παρασκευή 11/5

10:50 – 12:45 : 1α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

14:50 – 16:45 : 2α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

 

Σάββατο 12/5

11:50 – 13:15 : 3α Ελεύθερα Δοκιμαστικά

14:50 – 16:30 : Προκριματικά

 

Κυριακή 13/5

14:45 – 17:15 : Αγώνας

 

Τον αγώνα έχει και σε ζωντανή κάλυψη και η τηλεόραση του Alpha

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...