F1: Αλλαγές στην αεροτομή της Ferrari

Η αεροτομή φέρνει βελτίωση

  • -
  • -

Ένα από τα θέματα συζήτησης στην Ινδία ήταν η αεροτομή της Ferrari που δοκίμασε ο Felipe Massa και αναγκάστηκε να την «φορέσει» και στον αγώνα, αφού κατέστρεψε την δική του στα δοκιμαστικά.

 

Η αεροτομή αυτή έκανε μια ιδιαίτερα περίεργη ταλάντωση με αποτέλεσμα να μπει στο επίκεντρο των σχολίων. Είναι γνωστό ότι η Red Bull Racing έχει τελειοποιήσει το σύστημα με τις εύκαμπτες πτέρυγες και προφανώς η Ferrari είναι σε μια διαδικασία για να κάνει κάτι παρόμοιο. Παλαιότερα είχαμε αναφέρει ότι το «κόλπο» για την επίτευξη αυτού του φαινομένου είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται τα ανθρακονήματα στην πτέρυγα. Ο τρόπος, ο αριθμός των φύλλων και η φορά αυτών.

 

Ο Fry είπε σχετικά στο site της Ferrari : «Πιστεύω ότι η σημαντικότερη προσθήκη που κάναμε στους τελευταίους αγώνες ήταν η μπροστινή πτέρυγα που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά στην Κορέα. Μετά την τοποθετήσαμε και στα δυο μονοθέσια στην Ινδία. Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για μας, από την στιγμή που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου. Είχαμε κάποια προβλήματα στον έλεγχο της πτέρυγας στην Ινδία, αλλά αυτή η λύση θα είναι στο Abu Dhabi και πάλι».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...