F1 : Preview Σιγκαπούρης

Ετοιμαζόμαστε για τον νυχτερινό αγώνα ...

  • -
  • -

Το GP στην Σιγκαπούρη μπορεί να μην έχει πολλά χρόνια ζωής, αλλά μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές. Κάποιες τις ζήσαμε τη στιγμή του αγώνα και κάποιες άλλες έπρεπε να περιμένουμε κάποιους μήνες να μάθουμε τι έγινε. Όπως και να έχει στον αγώνα αυτό την Κυριακή το μεσημέρι (δική μας ώρα) πιθανώς να έχουμε την στέψη του Sebastian Vettel για τον δεύτερο σερί τίτλο του.

 

Τι μας περιμένει

 

Όπως προαναφέραμε, ίσως στον αγώνα αυτό να οριστικοποιήσουμε και τον πρωταθλητή του 2011. O Sebastian Vettel μόνο εάν γίνει κάτι δραματικό θα χάσει τον δεύτερο τίτλο του. Ο καιρός προβλέπεται να είναι βροχερός, οπότε να περιμένουμε και μια πιθανότητα διακοπής του εάν οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς. Η FIA θα φέρει μια ζώνη DRS με το σημείο ανίχνευσης στην στροφή 4 και το σημείο ενεργοποίησης μετά από την στροφή 5.

 

Μαθήματα ιστορίας

 

Ο αγώνας του 2008 ήταν ο σημαντικότερος από τους 3 που έγιναν. Μπορεί να είχε νικητή τον Fernando Alonso με την Renault όμως στιγμάτισε το άθλημα. Δίκαια κάποιοι αναφέρουν ότι αυτός ο αγώνας άλλαξε την ιστορία της F1. Είχαμε το περίφημο σκάνδαλο CrashGate με εμπλεκόμενους τους Briatore, Symonds και Nelson Piquet. Όπως αποδείχθηκε μετά οι δυο πρώτοι σε συνεργασία με τον Piquet είχαν στήσει μια έξοδο του Βραζιλιάνου οδηγου ώστε να επωφεληθεί ο Alonso ο οποίος είχε μπει νωρίτερα για πιτ στοπ ώστε να πάρει κεφάλι στον αγώνα. Τελικά έτσι έγινε και κέρδισε ο Alonso. Αυτό έγινε το 2008 και έπρεπε να φτάσουμε το 2009 στον αγώνα στο Βέλγιο ώστε να αποκαλυφθεί η ιστορία. Οι Briatore και Symonds τιμωρήθηκαν από την Ομοσπονδία, o Piquet δεν ξανατρέχει στην F1 και η F1 είχε ένα μεγάλο πλήγμα. Στον αγώνα εκείνο ένα τραγικό λάθος της Ferrari κόστισε στον Massa το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς και ίσως την μοναδική ευκαιρία στον οδηγό της Scuderia να πάρει ένα τίτλο.

 

Εκείνη τη χρονιά ο τίτλος κρίθηκε στην τελευταία στροφή, του τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα, όταν και ο Hamilton προσπέρασε τον Timo Glock με την Toyota και παίρνοντας την 5η θέση έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Massa o οποίος την στιγμή που πέρναγε την γραμμή του τερματισμού στο Interlagos ήταν πρωταθλητής.

 

Πέρσι κέρδισε τον αγώνα ο Fernando Alonso με τα χρώματα της Ferrari αυτή την φορά. Ο Hamilton με τον Webber είχαν μια επαφή με τον Βρετανό οδηγό να βγαίνει εκτός αγώνα με σπασμένη ανάρτηση και τον Webber να ολοκληρώνει τον αγώνα ως εξ θαύματος με το ελαστικό του να έχει «ξεκολλήσει» από την ζάντα. Όμως ο αγώνας είχε και άλλο δράμα με το μονοθέσιο του Kovalainen να πιάνει φωτιά στο ύψος των πιτς στην γραμμή εκκίνησης τερματισμού.

 

Όπως έχουν δηλώσει οι οδηγοί ο αγώνας είναι απαιτητικός σαν αυτόν του Μονακό, ενώ επειδή αρχίζει αργά το βράδυ τοπική ώρα (20.00) όλο το προσωπικό προσπαθεί να μείνει σε Ευρωπαικό ωράριο. Πολύ απαιτητικό και πολύ κουραστικό εάν βάλουμε στον υπολογισμό την ζέστη και την υγρασία.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...