Έλληνας rallyman κόντρα στον καιρό και… στον Andreas Mikkelsen

Ο Σωτήρης Ιερεμιάδης αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ιταλικό πρωτάθλημα ράλι IRC. Μεταξύ των συμμετοχών και ο παγκόσμιος Andreas Mikkelsen.

  • -
  • -

Ο Θεσσαλονικιός οδηγός ράλι Σωτήρης Ιερεμιάδης συμμετέχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Rally Valli della Carnia, στη Β. Ιταλία, με συνοδηγό τον 4 φορές πρωταθλητή Ιταλίας Pietro Elia Ometto και όπλο τους το Skoda Fabia RS, ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2. Με τα αυτοκόλλητα του GOCAR στα φτερά του, βεβαίως. Όπως σε κάθε αγώνα του πληρώματος φέτος.

Μιλώντας με τον Σωτήρη κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και του ανταγωνισμού. Και την ανυπομονησία του να περάσει τη ράμπα εκκίνησης παρά τον δύσκολο καιρό: «Όπως και σήμερα στις αναγνωρίσεις, θα βρέχει όλο το διήμερο, με ομίχλη και θερμοκρασίες 6-8 βαθμούς. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι πρώτα από όλα γιατί είμαστε ξανά στο αυτοκίνητο με τον Pietro μετά από 4 σχεδόν μήνες. Το επίπεδο του συναγωνισμού είναι πολύ υψηλό, με 31 R5 αυτοκίνητα κατηγορίας Rally2 όλων των κατασκευαστών που τα οδηγούν πολύ έμπειρα πληρώματα. Στις συμμετοχές φυσικά ξεχωρίζει το όνομα του Andres Mikkelsen. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και ανεβάζει συνολικά το επίπεδο το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το δρόμο με έναν οδηγό του Παγκοσμίου».

Το Rally Valli della Carnia είναι o τελευταίος αγώνας του ιταλικού πρωταθλήματος IRC. Ο Έλληνας οδηγός δεν έχει ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα φέτος, συνεπώς δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ή άγχος, αν προτιμάτε. «Για εμάς στόχος είναι να συνηθίσουμε τις απαιτητικές συνθήκες των ασφάλτινων αγώνων στην Ιταλία. Οι ειδικές έχουν γρήγορα κομμάτια με στενό δρόμο, που καταλήγουν σε αργά, τεχνικά με στροφές 1ης ή 2ης ταχύτητας. Είναι μεγάλη πρόκληση να βρεις το όριο, ειδικά όταν δεν είσαι κάθε Σαββατοκύριακο στο τιμόνι. Ένας άλλος στόχος μας είναι η εξοικείωση με τον καιρό. Στην Ελλάδα σπανίως αγωνιζόμαστε με βροχή και ομίχλη. Χτίζουμε βήμα-βήμα το ρυθμό μας, βελτιώνουμε τη συνεργασία μας με τον Pietro ως δίδυμο μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και συνολικά με την ομάδα (Erreffe Rally Team). Και έχοντας αποκτήσει αρκετές παραστάσεις πλέον, πάμε με φιλοδοξία στον επόμενο αγώνα που είναι το  Rally du Valais στα τέλη Οκτωβρίου».

Το Rally Valli della Carnia έχει 107 αγωνιστικά χιλιόμετρα στους Δολομίτες, με δύο Ειδικές Διαδρομές να γίνονται νύχτα, πράγμα που σε συνδυασμό με τη βροχή και την ομίχλη, κάνει τις συνθήκες πιο απαιτητικές για τα πληρώματα.

Με τις πιο ζεστές και… στεγνές ευχές μας, περιμένουμε να δούμε το αυτοκίνητο με τα σήματα του GOCAR στον τερματισμό, με ένα χαμογελαστό πλήρωμα όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...