F1: Ο Ecclestone ταράζει και πάλι τα νερά

  • -
  • -

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της F1 (www.f1.com) έδωσε ο Bernie Ecclestone. Είπε πολλά και διάφορα. Ας απαριθμήσουμε τα σημαντικότερα.

 

Για το εάν η F1 θα πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική : «Η F1 δεν πρέπει να είναι πολιτική. Τελεία! Η δουλειά μου είναι να κάνω τις καλύτερες συμφωνίες για την F1 και να εξασφαλίζω τις θέσεις εργασίας. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι έχουν δουλειά η οποία είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με την F1, και θέλω να εξασφαλίσω τις δουλειές αυτές. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω πολιτική. Έχουμε πολιτικούς για αυτό»

 

Για το εάν θα αναπρογραμματιστεί ο αγώνας : «Για να γίνει αυτό πρέπει η FIA να αλλάξει το πρόγραμμα και το Μπαχρέιν να υποβάλλει αίτηση για μια νέα ημερομηνία. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, επί του θέματος και καταλήξαμε ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί πριν την έναρξη της σαιζόν»

 

Για το εάν μπορεί να κερδίσει και πάλι o Schumacher : «Δεν έχω ιδέα. Εάν έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο θα είναι μέσα στους διεκδικητές».

 

Για την επιστροφή του Schumacher σε σύγκριση με αυτές των Lauda και Prost οι οποίοι πήραν τίτλο : «Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Lauda πήρε δυο τίτλους πριν αποσυρθεί  και ο Prost τρεις. Ο Michael είχε πάρει επτά τίτλους. Αυτό είναι άλλο επίπεδο. Ο Lauda επέστρεψε με τη McLaren και ο Prost με τη Williams όταν οι δυο αυτές ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές  κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι για τη Mercedes. O Schumacher είναι ακόμη αφοσιωμένος και η φυσική του κατάσταση είναι όπως και όταν βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο του. Όταν του μιλάς νιώθεις σε κάθε λέξη ότι θέλει να κερδίσει ξανά περισσότερο απ’ οτιδήποτε».

 

Για το ότι το επίπεδο οδηγών που έχει να αντιμετωπίσει ο Schumacher είναι υψηλότερο από αυτό που είχαν οι Lauda και Prost : «Αυτό είναι αλήθεια. Παλιότερα δεν υπήρχαν τόσοι οδηγοί πρωτοκλασάτοι στο grid. Τότε υπήρχαν δυο ομάδες και το πολύ τρεις οδηγοί που μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο. Τότε ήταν είτε McLaren εναντίων Ferrari, ή Williams εναντίων Ferrari ή Williams εναντίων McLaren, αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα υπάρχουν ίσως πέντε ομάδες που μπορούν να παρουν την υψηλότερη θέση στο podium. Άρα 8 με 9 οδηγοί που μπορούν να κερδίσουν. Δυστυχώς ένας απ’ αυτούς είναι στο νοσοκομείο. Για μένα ο Robert Kubica είναι ένας κορυφαίος οδηγός».

 

Για το εάν πρέπει να περιοριστούν οι οδηγοί για να μην υπάρχουν ατυχήματα εκτός πίστας : «Αν μπορούσαν να διαλέξουν που θα πάθουν ατύχημα όλοι θα ήθελαν να το πάθουν με μονοθέσιο F1. Θυμάστε το 2007 στο Μόντρεαλ; Το ατύχημα του Kubica φαινόταν φρικτό, αλλά την γλίτωσε με μια διάσειση και ένα διάστρεμμα. Δεν μπορείς να οριοθετήσεις τον ελεύθερο χρόνο τους. Αλλά υπάρχουν άλλοι χειρισμοί… Για παράδειγμα ο Kubica. Ανάμεσα σε δυο τεστ πήγε για ράλι και έπαθε το ατύχημα. Θα του έλεγα: «Εφόσον θα τρέξεις σε ράλι θα είσαι κουρασμένος οπότε θα κάνουν δοκιμές οι άλλοι πιλότοι της ομάδας». Πιστεύετε ότι θα έτρεχε; Δε νομίζω…»

 

Vettel ή Webber; «Πολύ ξεκάθαρα Sebastian»

 

Για το πόσο βλέπει τον Vettel σε μια Red Bull : «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να κοιτάει αλλού όμως κάποια στιγμή τον βλέπω στη Ferrari. Στη ζωή ενός επιτυχημένου πιλότου F1 έρχεται η στιγμή που θέλει να οδηγήσει για τη Ferrari.»

 

Για τον τέλειο συνδυασμό ομάδας εάν επέστρεφε πίσω στην ενεργό δράση σαν αφεντικό: «Η ομάδα θα μπορούσε να είναι μόνο η Ferrari, γιατί ήξερα τον Enzo (Ferrari) και γιατί η Ferrari είναι ξεχωριστή. Οδηγοί οι Vettel και Alonso. Θα ήμουν πρόεδρος εγώ γιατί δεν μπορώ να δω κανένα να μπορεί να χειριστεί αυτούς τους δυο με τον σωστό τρόπο. Για τρίτος οδηγός; Ίσως κάποιον με τα περισσότερα λεφτά ή τον Nico Hulkenberg»

 

Τέλος είπε ότι η ιδέα των μεταλλίων αντί για βαθμών θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους αγώνες και έφερε για παράδειγμα την περσινή σαιζόν όπου οι Vettel και Alonso θα είχαν 5 «χρυσά μετάλλια» και θα κέρδιζε ο Vettel γιατί θα είχε τις περισσότερες 4ες θέσεις. Πέταξε και στο τραπέζι μια ιδέα για «τεχνητή» βροχή. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα «έβρεχε» με σύστημα που θα υπήρχε στην πίστα για 10 ή 20 λεπτά, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα μια γυναίκα να ρυθμίζει την τύχη της F1 στα επόμενα χρόνια.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...