Εμφύλιος στην Red Bull Racing

  • -
  • -

Τι και αν η McLaren Mercedes έκανε το 1-2 στο Grand Prix της Τουρκίας, όλα τα φώτα της δημοσιότητας τα πήρε το συμβάν ανάμεσα στον Webber και τον Vettel. Για να σας μεταφέρουμε την αίσθηση που επικρατεί ανά την υφήλιο και σε διάφορες δημοσκοπήσεις που έγιναν σε forum και sites, ένα 80% ρίχνει την ευθύνη στον Vettel και ένα 7% στον Webber. Το υπόλοιπο πάει στην κατηγορία του αγωνιστικού συμβάντος.

 

Την αντίδραση του Vettel, εάν και τραβηγμένη την είδαμε με το που βγήκε εκτός αγώνα (χειρονομίες). Ο Webber είπε στην συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους να «σκάψουν λίγο την ιστορία». Ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον.  Ο αγωνιστικός διευθυντής Christian Horner αποκάλυψε ότι δεν μίλησαν οι οδηγοί μετά από το συμβάν, και ότι έπρεπε να έχουν περισσότερο χώρο στην διάθεσή τους, έχοντας πιάσει την αριστερή μεριά της πίστας. Ο πρώτος που βγήκε και μίλησε ανοιχτά ήταν ο Helmut Marko, ο σύμβουλος της Red Bull και δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της ομάδας Dietrich Mateschitz. Είπε λοιπόν στον Γερμανικό Τύπο σε ερώτηση για το ποιος έφταιγε : «Ο Vettel ήταν μπροστά. Μετά ήρθε η στροφή. Ο Webber δεν μπορεί να επιτίθεται έτσι στον ομόσταυλό του. O Vettel έπρεπε να επιτεθεί. Ο Mark είχε φάει περισσότερο τα λάστιχά του προφανώς, γιατί οι χρόνοι του ήταν πιο αργοί. Μπορεί να βγήκε πιο αργά από την τελευταία στροφή η οποία οδηγούσε στην ευθεία. Από πίσω πίεζε ο Hamilton. Εάν δεν έκανε κίνηση ο Vettel, θα ρίσκαρε να τον περάσει ο Hamilton». Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν ο Webber ήξερε για το ότι ο Vettel ήταν ταχύτερος και αυτός απάντησε : «Το είπαμε στον αρχιμηχανικό του, αλλά δεν μετέφερε (στον Webber) την πληροφορία αυτή».

 

Ο Horner μια ώρα μετά από την λήξη του αγώνα μετέφερε στον Τύπο ότι ο Webber είχε κόψει λίγο ρυθμό για εξοικονόμηση βενζίνης, ενώ ο Vettel είχε ένα κιλό καύσιμα παραπάνω και μετά από λίγο θα έκοβε ρυθμό και αυτός. Οπότε για τον Vettel ήταν η μόνη ευκαιρία να περάσει τον Webber. Από τη Red Bull Racing ρίχνουν όλη την ευθύνη στον Webber, και μας είχε προειδοποιήσει ο Webber να «ψάξουμε την ιστορία».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...