Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, κερδισμένος ο Ogier (vid)

Ο Εσθονός βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος

  • -
  • -

Με τον καλύτερο τρόπο για την M-Sport Ford ολοκληρώθηκε το Ράλι Γερμανίας, δέκατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Ott Tanak σημείωσε με το Fiesta τη δεύτερη νίκη φέτος αλλά και στην καριέρα του στο κορυφαία επίπεδο, βοηθώντας την M-Sport να ξεφύγει κι άλλο στην μάχη των κατασκευαστών.

Μετά λοιπόν τις χωμάτινες ειδικές της Σαρδηνίας, ο 30χρονος Εσθονός επικράτησε και στην άσφαλτο της Γερμανίας. «Με τρεις αγώνες να απομένουν δε βλέπω το λόγο για να μην διεκδικήσουμε τον τίτλο. Αν θέλουμε να στεφθούμε παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πρέπει να συνεχίσουμε τις νίκες και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Tanak.

Στην κορυφή πάντως της βαθμολογίας με 177 βαθμούς (έναντι 144 του Tanak και 160 του Thierry Neuville που έχασε κάθε ελπίδα να βαθμολογηθεί λόγω σπασμένης ανάρτησης του Hyundai i20) βρίσκεται ο πρωταθλητής και πρώτος οδηγός της M-Sport, Sebastien Ogier. Ο Γάλλος τερμάτισε στην 3η θέση του αγώνα, πίσω από τον Andreas Mikkelsen με το Citroen C3 που κατέλαβε τη 2η θέση.

Μετά από κενό έξι εβδομάδων για ξεκούραση και ανασυγκρότηση, πληρώματα και ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το τετραήμερο 5-8 Οκτωβρίου στην Καταλονία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...