Υπερβολικοί στην Scuderia Ferrari;

Επένδυσαν σε νέο χρώμα με «χαμηλότερη αντίσταση»;

  • -
  • -

Στις δοκιμές της Jerez ένας φωτορεπόρτερ παρατήρησε ότι η Ferrari είχε νέο χρώμα το οποίο είχε εμφανώς μικρότερη αντανάκλαση από τις άλλες ομάδες αλλά  και σε σύγκριση με το δικό της πέρσιι. Η ιστορία εμφανίστηκε στο Ιταλικό site Omnicorse.

 

O φωτορεπόρτερ ανέφερε ότι το νέο χρώμα μειώνει τις αντανακλάσεις από το περιβάλλον και είναι πιο εμφανείς σε διάφορες καιρικές συνθήκες οι χορηγοί. Μέχρι εδώ καλά. Σε άλλο δημοσίευμα που εμφανίστηκε σε Ιταλικό site σήμερα βγήκε η επιπλέον πληροφορία ότι το χρώμα αυτό είναι ένα προϊόν της Ιταλικής εταιρίας Nanoprom το οποίο όμως έχει και μικρότερες αντιστάσεις στον αέρα.

 

Στόχος όλων των ομάδων είναι να έχουν όσο το δυνατό πιο ελαφρά μονοθέσια για να μπορούν να βάζουν έρμα για να «πειράξουν» την συμπεριφορά του μέσα στην πίστα. Και αυτό γίνεται σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του. Μεγάλες προσπάθειες έχουν γίνει για να χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο χρώμα. Αλλά το να χρησιμοποιήσουν ειδικό χρώμα για μικρότερες αντιστάσεις στην ροή του αέρα μάλλον είναι λίγο υπερβολικό. Και ίσως είναι ένας τομέας που δεν χρειαζόταν να επενδύσει η Ferrari για να πάρει κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...