Adrian Newey και Ferrari

Η Ιταλική ομάδα προσπαθεί να πάρει τον μεγάλο σχεδιαστή

  • -
  • -

Άλλη μια προσπάθεια από την Ferrari αναμένεται να γίνει ώστε να πείσει τον μεγάλο σχεδιαστή Adrian Newey να κατηφορίσει στην Ιταλία και στο Maranello. O Newey όμως μέχρι στιγμής, έχει αρνηθεί όλες τις προσφορές της Ferrari.

 

Φήμες αναφέρουν ότι ο ετήσιος μισθός του Newey στην Red Bull Racing είναι στα 12.3 εκ Ευρώ, μισθός ο οποίος είναι μεγαλύτερος από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Τι μπορεί να του προσφέρει η Ferrari όμως για να τον πείσει;

 

Στα λεφτά δεν θα σταθεί ο Newey και δεν θα είναι και πρόβλημα για την Ferrari να του δώσει όσα παίρνει τώρα και παραπάνω. Το μόνο στοιχείο για τον Newey θα ήταν η πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει, να φέρει την Ferrari στον δρόμο των επιτυχιών. Υο σημαντικότερο όμως πράγμα που τον κρατά στην Red Bull Racing είναι η οικογένειά του, η οποία δεν θέλει να πάει στην Ιταλία. Έφυγε από την McLaren λόγω των politics για κάτι πιο ήσυχο που ήταν η Red Bull Racing. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2001 είχε υπογράψει με την Jaguar Racing «φεύγοντας» από την McLaren, αλλά γύρισε πίσω αφού άλλαξε γνώμη. Και δεν χρειάζεται να πούμε πώς είναι από πλευράς politics η Ferrari.

 

Για να πάει μόνος του στην Ferrari o Newey φαίνεται σχεδόν αδύνατο. Το μόνο που θα μπορούσε να τον μεταπείσει θα ήταν η παρουσία ενός πολύ δυνατού αφεντικού, όπως για παράδειγμα του Brawn. Αλλά θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να γίνει κάτι τέτοιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...