Ο Montezemolo δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον Alonso

Συνεχίζεται η πίεση στον Ισπανό

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Ιταλική τηλεόραση έδωσε ο Montezemolo. Τα σημαντικότερα στοιχεία τα έχει αναρτήσει η Ιταλική ομάδα στον ιστότοπό της. Τι ξεχωρίζουμε;

 

Για την αποτυχία το 2013 : «Υπήρχαν 3 λόγοι και είναι ξεκάθαροι στο μυαλό μου. Ο πρώτος ήταν η ανικανότητά μας να βελτιώσουμε το μονοθέσιο στο δεύτερο μισό της σαιζόν. Θέλω εξηγήσεις στο γιατί, γιατί εάν δεν καταλάβουμε τον λόγο, τότε δεν είναι καλό. Το δεύτερο είναι τα λάστιχα, παρόλο που δεν ψάχνω για δικαιολογίες. (…) Τέλος μας έλειψαν οι βαθμοί

του Massa για το πρωτάθλημα κατασκευαστών»

 

Για το πολιτικό βάρος της Ferrari : «Έχουμε κάνει μια συμφωνία με τον Ecclestone και την FIA και είμαστε η μόνη ομάδα με δικαίωμα για βέτο : μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από αυτό δεν μπορείς να έχεις. Ξέρουμε το πολιτικό μας βάρος στην F1, η οποία χωρίς εμάς, θα ήταν τελείως διαφορετική»

 

Για τον Alonso : «Ο Newey δεν είναι ο αντίπαλός του. Υπάρχουν οι οδηγοί αρχής γενομένης από τον Vettel, μετά τον Hamilton και τον Rosberg, ο οποίος έχει βελτιωθεί αρκετά, και φυσικά ο Raikkonen τον οποίο θα προσπαθήσει να κερδίσει, και ο οποίος θα φέρει ώθηση και θα πρέπει να μας φέρει τους βαθμούς που μας έλειψαν φέτος»

 

Για τι δίδυμο Alonso-Raikkonen : «Όποιος έχει την τιμή και την ευθύνη να οδηγεί για την Ferrari πρέπει να κοιτάζει το καλό της ομάδας πρώτα και όχι το δικό του. Κανένας δεν πρέπει να χτυπάει τον άλλο. Ο Alonso είναι ίσως ο πιο δυνατός οδηγός αγώνα που έχω γνωρίσει, παρόλο που είναι δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις με το παρελθόν. Πήραμε πίσω τον Raikkonen για την εμπειρία του, για ότι έχει κάνει τα δυο τελευταία χρόνια γιατί είναι αγαπητός μέσα και έξω παο την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αυτόν τον ενθουσιασμό που ακολούθησε μετά από τα νέα της επιστροφής του, πάλι μέσα και έξω από την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο»

 

Για το 2014 : «Στόχος μας είναι να έχουμε ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες. Κάναμε μια μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση με πολύ ικανούς μηχανικούς όπως η επιστροφή του Allison. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε κάποιους τομείς όπως ο κινητήρα (…) Να αποφύγουμε τα λάθη; Αυτό ισχύει για όλους»

 

Στο τέλος υπάρχει και κάτι που δεν αναφέρεται στην συνέντευξη και το οποίο αναφέρει ότι ο Montezemolo απαγόρευσε στον Alonso από το να tweet-άρει πράγματα που αφορούν την Ferrari και ότι αυτά θα περνούν μέσα από το κανάλι επικοινωνίας της ομάδας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...