Αυτό είναι το νέο MG HS!

H MG Motors γιορτάζει τα 100α της γενέθλια και στο περιθώριο του Goodwood Festival στη Μ. Βρετανία αποκάλυψε το τελείως καινούργιο HS!

  • -
  • -

Η MG Motors είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Goodwood Festival of Speed, με τη φημισμένη μάρκα να γιορτάζει 100 χρόνια ζωής. Στο περιθώριο της γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού η κινεζική μάρκα αποκάλυψε το εντυπωσιακό MG Cyber GTS Concept, αλλά και την ανανεωμένη εκδοχή του HS! Το μεσαίο SUV της MG έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με την αισθητική του αμαξώματος να είναι σαφώς πιο μοντέρνα και νεανική. Δεν έχει αποκόψει πλήρως τις ρίζες του από το παρελθόν, αλλά η νέα φιλοσοφία του αμαξώματος είναι σαφώς πιο εκσυγχρονισμένη και θελκτική. Οι διαστάσεις του έχουν διαφοροποιηθεί ελαφρώς, αφού είναι 14 mm πιο φαρδύ, αλλά και 30 mm πιο χαμηλό. Επιπλέον, το μεγαλύτερο κατά 45 mm μεταξόνιο συμβάλλει στην αύξηση του εκμεταλλεύσιμου χώρου στην καμπίνα των επιβατών. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 507 lt, συγκεκριμένα 44 lt περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο HS θα προσφέρεται με δύο τελείως καινούργιους κινητήρες. Η πρώτη έκδοση αφορά την εκδοχή με τον 1.500άρη κινητήρα απόδοσης 170 ίππων και 275 Nm ροπή, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά και 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον, θα προσφέρεται και πάλι ως plug-in hybrid, και μάλιστα θα εφοδιάζεται με ένα τελείως νέο υβριδικό σύνολο. Ο 1.500άρης κινητήρας αποδίδει 142 ίππους και ενισχύεται από τους 209 επιπλέον του ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική τους λειτουργία επιτρέπει στο HS να καλύπτει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,8 sec! Επιπλέον, η μπαταρία των 24,7 Kw χαρίζει στο νέο HS αυτονομία που αγγίζει τα 120 km! Νούμερο διπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το MG eHS! 

 

Στη Μ. Βρετανία, όπου θα ξεκινήσει άμεσα την εμπορική του πορεία, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με το περιβάλλον να είναι απόλυτα ψηφιακό. Θα ξεχωρίζουν δύο οθόνες 12,3’’, ενώ το τεχνολογικό του υπόβαθρο θα είναι σαφώς ενισχυμένο, αφού θα εφοδιάζεται και με τη νεότερη γενιά συστημάτων που έχει αποκαλύψει η MG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...