Επίσημο: Αυτό είναι το πεντάθυρο Suzuki Jimny - Θα έρθει στην Ευρώπη;

Η Suzuki παρουσίασε το πρώτο Jimny με 5 πόρτες, ένα αυθεντικό off-road το οποίο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει στην καμπίνα του έως 5 επιβάτες.

  • -
  • -

Έπειτα από χρόνια φημών και μήνες κατασκοπευτικών λήψεων, η Suzuki αποκάλυψε επιτέλους το Jimny 5-Door. Το μοντέλο προέρχεται τεχνικά από τη Maruti Suzuki και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία. Εξακολουθεί να είναι ένα σκληροτράχηλο off-roader με πλαίσιο τύπου σκάλας, αλλά σημαντικά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό χάρη στις πίσω πόρτες.

jimny5 

Το Jimny 5d έχει μήκος 3.985 mm, πλάτος 1.645 mm και ύψος 1.720 mm, με το μεταξόνιο να αγγίζει πλέον τα 2.590 mm. Το κατά 34 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος, ωφελεί σημαντικά τη χωρητικότητα της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ, το οποίο ξεκινά πλέον από τα 208 lt και φθάνει έως τα 332 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Αισθητικά διατηρεί το γνώριμο τετραγωνισμένο στυλ, με τους στρογγυλούς προβολείς, τα μαύρα προστατευτικά, τον διευρυμένο πίσω προφυλακτήρα, τα ελαστικά εκτός δρόμου και τον εφεδρικό τροχό τοποθετημένο στην πίσω πόρτα να προέρχονται από το τρίθυρο Jimny.

jimny5

Γνώριμη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, με την οθόνη 9 ιντσών να είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, ενσωματώνοντας κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα Arkamys. Όσο για τον εξοπλισμό, περιλαμβάνει από σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρα και κατηφόρα, έως έξι αερόσακους, ESP και EBD. Το ινδικών προδιαγραφών Jimny υποστηρίζει πως μπορεί να μεταφέρει έως και 3 επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

105 ίπποι με τετρακίνηση

Για την κίνηση του πεντάθυρου Suzuki Jimny φροντίζει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1,5 λίτρου με την ταπεινή απόδοση των 105 ίππων και των 134 Nm ροπής. Αντιστοίχως, το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και το κατά επιλογή σύστημα τετρακίνησης.

Δείτε εδώ το βελτιωμένο Suzuki Jimny αξίας άνω των 62.000 €

jimny5

Η Maruti Suzuki δέχεται ήδη παραγγελίες για το Jimny 5-Door στην Ινδία, όπου θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Στη συνέχεια θα λανσαριστεί σε Αφρική, Αυστραλία και Λατινική Αμερική. Για την Ευρώπη δεν γίνεται λόγος, μέχρι στιγμής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...