Το πιο γρήγορο SUV του κόσμου είναι ηλεκτρικό, και όχι το Tesla Model X Plaid [video]

Είναι ολοκαίνουριο, κοστίζει 290.000 δολάρια και επιταχύνει σε μόλις 1,9 sec. Ονομάζεται Dragon και έχει στόχο μόνο την κορυφή στα ηλεκτρικά SUV.

  • -
  • -

Η νεοσύστατη σχετικά εταιρεία από την Καλιφόρνια με την ονομασία Drako Motors, παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία. Το Dragon τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model X, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά.

dragon

Το ηλεκτρικό Dragon SUV ζυγίζει 2.254 kg, πατά σε ζάντες 23 ιντσών και διακρίνεται για το άκρως επιθετικό design του αμαξώματος και την αεροδυναμική του. Σχεδιάστηκε στην Ιταλία από τον Lowie Vermeersch, διαθέτοντας πόρτες τύπου gullwing και πλαίσιο από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι έξι οθόνες, με την κεντρική να έχει διάμετρο 17,1 ίντσες. Οι υπόλοιπες είναι τοποθετημένες σε πίνακα οργάνων, καθρέπτες και στα προσκέφαλα των καθισμάτων, προκειμένου οι πίσω επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Το ηλεκτρικό που αποδίδει 2.000 ίππους

Το τεχνολογικό υπόβαθρο του Dragon περιγράφεται εκπληκτικό, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 322 km/h, νούμερο εξωπραγματικό για αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παραγωγής. Το κινητήριο σύνολο αποτελείται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ – ένα σε κάθε τροχό – με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 2.000 ίππους.

dragon

Επιταχύνει στα 0-97 km/h σε μόλις 1,9 sec και καλύπτει τα 400 πρώτα μέτρα σε 9 sec. Η Drako το χαρακτηρίζει ως το ταχύτερο SUV που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ξεπερνώντας και την έκδοση Plaid του Tesla Model X. Για τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η αμερικανική εταιρεία δεν αναφέρει το παραμικρό, σε αντίθεση με την αυτονομία η οποία υποστηρίζει ότι φθάνει τα 676 km με μια πλήρη φόρτιση.

dragon

Όσο για την τιμή του Drako Dragon, ανέρχεται στα 290.000 δολάρια. Η μάρκα δέχεται παραγγελίες από ενδιαφερόμενους πελάτες, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το 2026, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...