Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων

Οι Κινέζοι φαίνεται πως βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα που αναζητούν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές

  • -
  • -

Την ώρα που οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν τη νέα γενιά μπαταριών solid state, οι οποίες σε σχέση με τις κλασικές ιόντων-λιθίου έχουν μικρότερο όγκο και βάρος και συγχρόνως είναι πιο αποδοτικές, η GAC Motor έκανε τη μεγάλη έκπληξη.

ev china1

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες στην πόλη Κουανγκτσόου, θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής με αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα. Πρόκειται για το Aion V LX Plus, μια νέα έκδοση του crossover της μάρκας που τροφοδοτείται από το αποδοτικότερο ηλεκτρικό σύνολο.

ev china2

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο φέρει μια ολοκαίνουρια μπαταρία περιεχομένου 144,4 kW, η οποία είναι κατά 20% μικρότερη σε όγκο και κατά 14% πιο ελαφριά, ενώ συγχρόνως έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh ανά κιλό, την καλύτερη από κάθε άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Σύμφωνα με την GAC Motor, η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 1.008 χιλιόμετρα. Επίσης, το ηλεκτρικό σύνολο είναι συμβατό με ταχυφορτιστή ισχύος 480 kW, γεγονός που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας του Aion V LX Plus από το 0 στο 80% σε μόλις 8 λεπτά

ev china3

Ο χρόνος λανσαρίσματος στην αγορά και η τιμή του αυτοκινήτου αναμένεται να ανακοινωθούν στην έκθεση του Κουανγκτσόου. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, η βασική έκδοση του μοντέλου με την μπαταρία των 90 kWh κοστίζει στην Κίνα περίπου 31.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...