Τα νέα plug-in υβριδικά Peugeot 508 και 508 SW

Η ηλεκτρική αυτονομία τους αγγίζει τα 54 km, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 30g/km

  • -
  • -

Μετά την παρουσίαση της plug-in υβριδικής έκδοσης του compact SUV της, Peugeot 3008, με το «ακρωνύμιο» GT Hybrid4, η γαλλική μάρκα διευρύνει την γκάμα των υβριδικών της με δύο ακόμη μοντέλα.

Ο λόγος για τα ολοκαίνουρια Peugeot 508 HYBRID και 580 SW HYBRID, με εκπομπές CO2 μόλις 29g/km και 30g/km αντίστοιχα, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία στη Γαλλία και μέχρι το τέλους του έτους, το εμπορικό τους «πέρασμα» θα αφορά και τις υπόλοιπες αγορές.

Αμφότερα τα μοντέλα συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech των 180 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 110 ίππων, με τη συνδυαστική απόδοση να συγκροτείται στους 225 ίππους.


Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 11.8 kWh, χαρίζοντας στο sedan και το SW ηλεκτρική αυτονομία 54 km και 52 km αντίστοιχα (βάσει WLTP). Η πλήρης φόρτιση απαιτεί λιγότερο από δύο ώρες σε φορτιστή των 7kW (προαιρετικός ανάλογα με την έκδοση).

H εγκατάσταση τόσο των μπαταριών όσο και του κινητήριου συνόλου έγινε απρόσκοπτα χάρη στην πλατφόρμα EMP2, η οποία διατηρεί τον όγκο του χώρου αποσκεύων στα ίδια επίπεδα με αυτόν των συμβατικών εκδόσεων (487 lt για το sedan και 503 lt για το stationwagon)

Highlights των νέων μοντέλων συνιστούν τα νέα προφίλ οδήγησης, καθένα εκ των οποίων χαρίζει διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες:

Zero Emissions: Η κίνηση του μοντέλου γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον με ρύπους

Sport: Συνδυάζεται η ισχύς τόσο του ηλεκτρικού μοτέρ όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης για κορυφαίες επιδόσεις

Hybrid: Χρησιμοποιείται τόσο το ηλεκτρικό μοτέρ όσο και ο βενζινοκινητήρας για μέγιστη αποδοτικότητα.

Comfort: Συνδυάζει το υβριδικό προφίλ οδήγησης με μια μαλακότερη ρύθμιση της ανάρτησης για άνετη μετακίνηση

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PEUGEOT 208 1.5 DIESEL - ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 

Επιπροσθέτως, τα ολοκαίνουρια 508 Hybrid και 508 SW HYBRID θα διατίθενται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Alure, GT Line και GT. Η τελευταία μάλιστα θα περιλαμβάνει ως στάνταρ το εσωτερικό δερμάτινο πακέτο Nappa Mistral, καθώς και ένα premium ηχοσύστημα.

Σημειώνεται πως αμφότερα θα ενσωματώνουν τα συστήματα Adaptive Cruise Control, Lane Positioning Assist και την τεχνολογία νυχτερινής όρασης “Night Vision”, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για τον εντοπισμό πεζών και ζώων σε απόσταση έως και 200 μέτρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...